Recolta de porumb a României din 2007, cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani

România a recoltat, de la începutul anului 2007, o cantitate totală de 3,5 milioane de tone de porumb, după exploatarea a 96% din suprafaţa cultivată, acesta fiind cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani, a anunţat, miercuri, Ministerul român al Agriculturii.

2 afișări
Imaginea articolului Recolta de porumb a României din 2007, cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani

Recolta de porumb a României din 2007, cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani

Seceta prelungită din vara acestui an a afectat recolta de cereale, cauzând îngrijorări cu privire la creşterea preţurilor la produsele alimentare.

"Perioada de recoltă se va încheia în curând şi nu sunt aşteptate schimbări majore în ceea ce priveşte cantităţile obţinute", a declarat pentru Reuters un oficial din Ministerul român al Agriculturii, responsabil cu realizarea statisticilor.

Potrivit informaţiilor oficiale, producţia medie s-a plasat în jurul nivelului de 1,7 tone pe hectar, după ce agricultorii au recoltat porumbul de pe o suprafaţă de două milioane de hectare, în condiţiile în care suprafaţa totală cultivată este de 2,1 milioane de hectare.

Anul trecut, recolta de porumb a României s-a plasat la nouă milioane de tone.

Producătorii de cereale sunt de părere că România ar putea fi nevoită să importe un milion de tone de porumb în anul de recoltă 2007-2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici