ACCIDENTUL DIN SPANIA - Conductorul trenului se lăuda pe Facebook când mergea cu viteză: "Imaginează-ţi ce agitaţie ar fi să treci pe lângă Garda Civilă şi să îi depăşeşti"

Profilul pe Facebook al lui Francisco José Garzón Amo, şeful trenului deraiat miercuri seara la Santiago de Compostela, a fost şters după ce identitatea conductorului a fost dezvăluită, jurnalişti şi publicul începând să caute informaţii despre el, relatează El Pais în ediţia online în engleză.

26005 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL DIN SPANIA - Conductorul trenului se lăuda pe Facebook când mergea cu viteză: "Imaginează-ţi ce agitaţie ar fi să treci pe lângă Garda Civilă şi să îi depăşeşti"

ACCIDENTUL DIN SPANIA - Conductorul trenului se lăuda pe Facebook când mergea cu viteză: "Imaginează-ţi ce agitaţie ar fi să treci pe lângă Garda Civilă şi să îi depăşeşti" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Între postările lui Garzón pe reţeaua de socializare s-a aflat şi o fotografie în care apare un vitezometru cu acul indicând o viteză de 200 de kilometri pe oră, postată pe 8 martie 2012, informează El Pais.

Sub fotografie, apăreau comentarii ale unor contacte ale conductorului. "Omule, ai viteza maximă, frănăăăă", afirmă un comentatror, căruia Garzón i-a răspuns "Sunt chiar la limită, nu pot să merg mai repede, altfel mă vor amenda". Altui comentariu - "Cristoase, ai 200 de kilometri la oră", conductorul îi răspunde în glumă că "nu a umblat nimeni" la vitezomentru.

Alt contact al lui Garzón a postat, atunci, un comentariu în care afirmă că "Dacă te prinde Garda Civilă, îţi vei pierde punctele, hehe", referindu-se la permisul spaniol de conducere, pe bază de puncte. Garzón i-a răspuns cu majuscule "imaginează-ţi ce agitaţie ar fi să treci pe lângă Garda Civilă şi să îi depăşeşti, astfel încât să li se stingă radarul. Hehe, ce amendă ar lua Renfe, hehe".

Conductorul Francisco José Garzón Amo, şeful trenului implicat într-un accident soldat cu 80 de morţi miercuri, la Santaigo de Compostela, în nord-vestul Spaniei, nu prezenta urme de alcool în sânge, au declarat surse din cadrul companiei Renfe, citate de El Pais.

Garzón, în vârstă de 52 de ani, convocat în faţa unui judecător în legătură cu tragicul accident, a petrecut 30 de ani în postul de conductor de tren. El este originar din Monforte de Lemos (Lugo) şi locuieşte la A Coruña. În ultimul an, acesta a condus trenuri pe ruta pe care a avut loc tragedia.

Garzón l-a înlocuit la conducerea trenului, miercuri, pe un coleg din Ourense. Tragedia s-a produs după ce trenul a parcurs o distanţă de aproximativ 100 de kilometri din acel moment. Cauzele exacte ale accidentului sunt necunoscute în continuare, deşi o înregistrare video surprinsă de o cameră de supraveghere, postată pe Tou Tube, sugerează că este vorba despre o viteză excesivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici