Adunarea Naţională din Franţa aprobă continuarea atacurilor aeriene în Irak

Adunarea Naţională din Franţa a votat marţi aproape în unanimitate continuarea atacurilor aeriene franceze în Irak împotriva grupării Stat Islamic (SI), la câteva zile după atacurile jihadiste de la Paris.

572 afișări
Imaginea articolului Adunarea Naţională din Franţa aprobă continuarea atacurilor aeriene în Irak

Adunarea Naţională din Franţa aprobă continuarea atacurilor aeriene în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, 488 de deputaţi au votat pentru, unul împotrivă şi 13 s-au abţinut, în special din partea Frontului de Stânga (stânga radicală).

Premierul francez, Manuel Valls, a invitat parlamentarii să prelungească intervenţia franceză, deoarece "misiunea noastră încă nu a fost îndeplinită".

"Trebuie să obţinem victorie în acest război contra terorismului", a declarat el.

Aprobarea din partea deputaţilor este obligatorie pentru orice intervenţie militară franceză cu o durată mai mare de patru luni.

Atacurile aeriene franceze au fost lansate pe 19 septembrie, o decizie salutată de preşedintele american, Barack Obama.

Franţa este hotărâtă să împiedice expansiunea grupării Stat Islamic în Irak, în contextul în care 12 persoane au fost ucise într-un atac pe 7 ianuarie, la sediul revistei satirice Charlie Hebdo.

Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria şi de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia. Revista Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed şi a altor elemente religioase, în principal islamice, publicaţia primind, ca reacţie, o serie de ameninţări teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici