Autorul masacrului din Marea Britanie era invidios pe fratele său geamăn

O invidie pe care criminalul o nutrea pentru fratele său geamăn, în special din cauza testamentului lăsat de părinţii lor, ar putea fi factorul declanşator al masacrului comis miercuri în nord-vestul Angliei, susţine presa britanică de sâmbătă.

37 afișări
Imaginea articolului Autorul masacrului din Marea Britanie era invidios pe fratele său geamăn

David Bird, fratele geamăn al autorului masacrului din Marea Britanie (Imagine Mediafax Foto/AFP)

Derrick Bird, un şofer de taxi în vârstă de 52 de ani, a ucis 12 persoane şi a rănit alte 11 înainte de a se sinucide, miercuri, în regiunea turistică a lacurilor.

Primele sale victime au fost fratele său geamăn, David, şi avocatul familiei, a confirmat poliţia.

Ulterior, el s-a urcat în maşină şi a traversat regiunea, trăgând asupra trecătorilor la întâmplare, timp de trei ore.

Mai multe ziare britanice avansau sâmbătă ipoteza că Derrick Bird era supărat după ce descoperise că tatăl său îi împrumutase 25.000 de lire sterline (aproximativ 30.000 de euro) fratelui său geamăn înainte de a muri, în 1998, iar acesta nu îi înapoiase.

În testamentul său, care a fost dat publicităţii vineri, Joe Bird stipula ca această sumă să fie dedusă din bunurile moştenite de David după decesul său, survenit în octombrie 1998. Or, bunurile au revenit văduvei sale, în prezent în vârstă de 90 de ani, şi nu copiilor.

Derrick "Bird, izolat la o vârstă matură, gras, chel, divorţat şi devastat de probleme financiare, a clacat după o dispută cu fratele său geamăn în legătură cu cine va moşteni majoritatea bunurilor mamei lor", scrie sâmbătă cotidianul The Times.

"Ucigaşul din Cumbria era supărat din cauza destinelor diferite", adaugă cotidianul, comparând viaţa confortabilă într-o fermă renovată şi fizicul mai plăcut al lui David, cu corpul masiv şi căsuţa cu pereţii scorojiţi şi situată la şosea în care trăia Derrick de 16 ani.

Anchetatorii "se interesează de toate aspectele financiare ale vieţii lui Derrick Bird, de relaţiile sale cu familia şi colegii, un meniu complet care va ajuta la refacerea puzzle-ului evenimentelor", a explicat vineri Stuart Hyde, un oficial din cadrul poliţiei locale.

Cercetările lor se referă în special la relaţiile acestuia cu fiscul englez. Apropiaţii lui Bird, citaţi de presa britanică de vineri, au povestit că aceasta datora mulţi bani din impozite şi se temea că va merge la închisoare.

"M-au prins cu 60.000 de lire (72.000 de euro) la bancă". "Voi merge la închisoare", ar fi declarat Derrick Bird, potrivit lui Mark Cooper, unul dintre prietenii săi.

Potrivit poliţiei, a fost probabil o "combinaţie" de factori care a condus la crimă deoarece, printre victime, se află mai mulţi şoferi de taxi cu care ar fi avut dispute cu o zi înaintea masacrului.

În timp ce ancheta continuă, locuitorii din regiune au organizat servicii religioase în zilele următoare în oraşele şi satele afectate, în special duminică şi miercuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici