Bulgaria va fi pregătită pentru aderarea la Schengen la sfârşitul lui martie, afirmă Boiko Borisov

Premierul bulgar, Boiko Borisov, care se străduieşte să asigure aderarea ţării sale la Schengen, a afirmat că Bulgaria va fi total pregătită pentru aderare la sfârşitul lui martie, relatează site-ul Novinite.com.

16 afișări
Imaginea articolului Bulgaria va fi pregătită pentru aderarea la Schengen la sfârşitul lui martie, afirmă Boiko Borisov

Bulgaria va fi pregătită pentru aderarea la Schengen la sfârşitul lui martie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bulgaria se pregăteşte pentru aderarea sa la Schengen conform programului şi sunt încrezător că vom fi total pregătiţi pentru aderare la 24-25 martie, când va fi efectuată ultima verificare a securităţii graniţelor noastre", a declarat Borisov pentru postul privat de televiziune bTV.

Bulgaria speră să adere la spaţiul de circulaţie fără paşaport în martie, dar Franţa şi Germania au cerut deja Bruxelles-ului să amâne această aderare, din cauza îngrijorărilor privind abilitatea sa de a combate corupţia şi criminalitatea.

Premierul bulgar susţine însă că unele state importante ale UE, inclusiv Germania, şi-au îmblânzit poziţia. "Ultimele informaţii pe care le-am primit de la ministrul de Interne, Ţvetan Ţvetanov, care se află în prezent la Bruxelles, arată că celelalte state membre, inclusiv Germania, şi-au schimbat opinia destul de mult", a precizat el.

Bulgaria şi România, care au aderat la Uniunea Europeană în 2007, sperau să intre în spaţiul Schengen în martie 2011, susţinând că au îndeplinit toate criteriile tehnice. Mai multe state UE consideră însă că aderarea la această dată ar fi prematură, aşa că Bulgaria ar putea intra în Schengen în noiembrie, potrivit novinite.com.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici