CRIZA DIN SIRIA - Guvernul francez: Atacul chimic din 21 august a fost comis de regimul de la Damasc

Atacul chimic de la 21 august, lângă Damasc, a fost comis de regimul sirian şi s-a soldat cu "cel puţin 281" de morţi, în special în rândul populaţiei civile, potrivit unor informaţii aparţinând serviciilor franceze de informaţii date publicităţii luni de către Guvern.

617 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN SIRIA - Guvernul francez: Atacul chimic din 21 august a fost comis de regimul de la Damasc

CRIZA DIN SIRIA - Guvernul francez: Atacul chimic din 21 august a fost comis de regimul de la Damasc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Acest atac a fost "masiv. Noi identificăm cel puţin 281 de decese", a precizat o sursă guvernamentală franceză. Această evaluare este cu mult mai mică decât cea oferită de către Statele Unite, care au estimat vineri la 1.429 numărul morţilor, inclusiv 426 de copii, în acest atac.

Atacul chimic de pe 21 august a pornit din zone controlate de regimul sirian - surse

Atacul chimic de la 21 august, lângă Damasc, a pornit din zone aflate sub controlul regimului Bashar al-Assad spre cartiere controlate de rebeli, a declarat luni, sub protecţia anonimatului, o sursă guvernamentală franceză, pe baza unui document aparţinând serviciilor de securitate, relatează AFP.

"Imageria arată că zonele de plecare ale rachetelor erau controlate de regim şi că zonele atacate erau controlate de rebeli", a declarat această sursă. Nota serviciilor franceze de informaţii difuzată luni de către Guvern evocă "o utilizare masivă şi coordonată de agenţi chimici împotriva populaţiei civile, la 21 august", "pe baza unei analize tehnice metodice a 47 de înregistrări video originale" ale evenimentelor de pe 21 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici