Doi emisari ai PE s-au deplasat în Ucraina pentru rezolvarea cazului Iuliei Timoşenko

Doi emisari ai Parlamentului European au sosit, miercuri, la Kiev pentru a continua eforturile de găsire a unei soluţii în cazul Iuliei Timoşenko, situaţie care ar permite Ucrainei să semneze acordul de asociere cu UE în noiembrie.

312 afișări
Imaginea articolului Doi emisari ai PE s-au deplasat în Ucraina pentru rezolvarea cazului Iuliei Timoşenko

Iulia Timoşenko (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cei doi emisari, Alexandr Kwasniewski şi Pat Cox, vor avea întrevederi cu preşedintele Viktor Ianukovici şi cu reprezentanţii opoziţiei ucrainene.

Noua vizită intervine în contextul în care Parlamentul ucrainean va dezbate un proiect de lege care i-ar permite Iuliei Timoşenko, aflată în detenţie şi care suferă de hernie de disc, să meargă în străinătate pentru a beneficia de tratament.

Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere după ce, în calitatea de premier, a semnat acorduri cu Rusia în domeniul gazelor considerate dezavantajoase pentru statul ucrainean.

UE condiţionează semnarea acordului de asociere cu Ucraina de rezolvarea cazului Timoşenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici