Marile platforme de socializare au ajutat la instigarea revoltei de la Capitoliu. Facebook, Google, Twitter şi Reddit sunt investigate

Comisia Camerei Reprezenanţilor care investighează revolta asupra Capitoliului din SUA a emis citaţii joi către patru mari companii de reţele de socializare, Facebook, Twitter, Reddit şi Alphabet – deoarece caută informaţii despre modul în care „extremismul violent” a fost răspândit pe platformele înainte de revoltă şi dacă companiile au făcut eforturi pentru a preveni această răspândire.

151 afișări
Imaginea articolului Marile platforme de socializare au ajutat la instigarea revoltei de la Capitoliu. Facebook, Google, Twitter şi Reddit sunt investigate

Comitetul a spus că Facebook a fost folosit pentru a răspândi dezinformare şi pentru a promova mişcarea „Stop the Steal” şi a cerut documente referitoare la echipa de integritate civică a companiei.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat pentru Forbes: „Meta a prezentat documente comitetului pe baza unui program solicitat de personalul comisiei, şi vom continua să facem acest lucru”, notează Forbes.

Comitetul a citat de asemenea rapoarte conform cărora Twitter, a fost avertizat cu privire la planificarea violenţelor de la Capitoliu înainte de revoltă şi a subliniat amplificarea acuzaţiilor de fraudă electorală de către utilizatori, inclusiv de către fostul preşedinte Donald Trump.

Comisia a cerut şi companiei Alphabet, să furnizeze informaţii cu privire la moderarea conţinutului pe YouTube, precum şi la promovarea şi monetizarea videoclipurilor de pe site, indicând videoclipurile transmise în direct care au condus la revoltă şi din timpul revoltei.

Şi compania Reddit este investigată pentru mondul în care a „activat sau exacerbat” atacul în urma găzduirii subreddit-urilor precum „r/The_Donald” şi „r/donaldtrump”, care conţineau un discursuri despre planificarea revoltei.

Un purtător de cuvânt al Reddit a declarat pentru Forbes: „Am primit citaţia şi vom continua să lucrăm cu comitetul la cererile lor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici