Pagubele provocate de Edward Snowden NSA sunt mai mici decât s-a estimat

Fostul consultant al NSA, Edward Snowden, nu pare să fie luat chiar atât de multe documente de la Agenţia americană pentru Securitate Naţională cât s-a crezut iniţial, potrivit cotidianului The Washington Post.

839 afișări
Imaginea articolului Pagubele provocate de Edward Snowden NSA sunt mai mici decât s-a estimat

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pagubele sunt încă importante, dar ''se pare că el n-a luat atât de multe'' documente cât s-a crezut iniţial, a declarat directorul serviciilor americane de informaţii, James Clapper, citat de cotidianul The Washington Post.

Fostul consulant al NSA Edward Snowden a declanşat un scandal la nivel mondial, după ce oferit presei zeci de mii de documente care dezvăluie amploarea supravegherii efectuate de Agenţia americană pentru Securitate Naţională.

''Suntem pe punctul de a verifica, dar credem că multe documente pe care le-a consultat n-a putut să le descarce", a declarat Clapper. "Există lucruri pe care noi credeam că le obţinuse şi acum se pare că nu le-a obţinut", a adăugat el.

Potrivit The Washington Post, această analiză contrastează cu scenariul iniţial catastrofal conturat de comunitatea de informaţii din SUA, care a sugerat că Snowden, între timp inculpat pentru spionaj, "ar fi compromis reţelele de comunicare care formau sistemele de comandament şi control militar".

La un an după primele dezvăluiri în cotidianul britanic The Guardian, la 5 iunie 2013, detaliile continuă să apară în acest caz. Cotidianul The New York afirma, duminică, pe baza documentelor oferite de Snowden, că NSA recuperează fotografiile unor persoane pentru a le folosi în programele de recunoaştere facială.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici