Ploi abundente, inundaţii şi torenţi de noroi în Belgia. Două persoane au murit

Două persoane au murit în Belgia, în noaptea de sâmbătă spre duminică, din cauza ploilor puternice care afectează ţara de 24 de ore şi care au provocat inundaţii şi torenţi de noroi.

118 afișări
Imaginea articolului Ploi abundente, inundaţii şi torenţi de noroi în Belgia. Două persoane au murit

Ploi abundente, inundaţii şi torenţi de noroi în Belgia. Două persoane au murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei Belga, cele două victime erau locuitori din Solre-Saint-Géry, un sat din provincia Hainaut, situată în apropiere de graniţa cu Franţa şi traversată de râul Hante.

Prima persoană, în vârstă de 72 de ani, a murit după ce nu a mai putut să iasă dintr-o maşină blocată de creşterea nivelului apelor. Cadavrul unui alt localnic, probabil luat de ape, a fost găsit ulterior.

În urma ploilor abundente din aproape toată ţara, nivelul apelor râurilor a crescut, unele dintre ele ieşind din matcă.

Inundaţiile şi torenţii de noroi care sunt din ce în ce mai dese din cauza solului saturat de apă au determinat evacuarea a numeroase persoane, în unele cazuri cu barca, şi au blocat mai multe drumuri.

Institutul regal de meteorologie (IRM) avertizează că precipitaţiile vor continua până duminică seara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici