Surse: Markus Söder vrea negocieri pentru formarea noului guvern german şi ar putea fi cancelar

  • Surse: Premierul Bavariei, Markus Söder, vrea negocieri pentru formarea noului guvern german
  • Liderul CSU vrea să devină cancelar al Germaniei printr-o coaliţie a CDU/CSU cu Alianţa '90/Verzi şi cu FDP
4805 afișări
Imaginea articolului Surse: Markus Söder vrea negocieri pentru formarea noului guvern german şi ar putea fi cancelar

Sursa foto: profimedia

Premierul Bavariei, Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), vrea negocieri cu Alianţa '90/Verzi şi cu Partidul Liber-Democrat (FDP) pentru formarea unei coaliţii guvernamentale şi pentru a fi cancelar, afirmă surse politice germane.

Markus Söder a fost unul dintre contestatarii lui Armin Laschet, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), şi a candidat împotriva acestuia pentru a fi candidatul CDU/CSU la postul de cancelar. Totuşi, Uniunea Creştin-Democrată a decis prin vot ca Armin Laschet să fie candidatul CDU/CSU pentru postul de cancelar.

Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta) s-a clasat pe locul al doilea, cu 24,1%, în scrutinul parlamentar din Germania. CDU/CSU ar urma să aibă 196 de locuri în Bundestag, din totalul de 735 de locuri. Pe primul loc s-a clasat Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) în scrutinul legislativ, urmând să aibă 206 locuri în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului de la Berlin.

Conform unor surse politice din cadrul CDU/CSU citate de postul RedaktionsNetzwerks Deutschland (RND), Markus Söder vrea să lanseze negocieri cu Alianţa '90/Verzi şi cu Partidul Liber-Democrat (FDP) pentru formarea unei coaliţii guvernamentale. Dacă va avea succes, Markus Söder ar urma să devină cancelar, ceea ce ar fi o schimbare majoră pentru Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU). Din partea Alianţei '90 / Verzi, vicecancelar ar deveni, în cazul unui acord, liderul Verzilor, Robert Habeck, nu Annalena Baerbock, care a fost candidata formaţiunii la postul de cancelar.

Alianţa '90/Verzi (ecologistă) a obţinut 14,8% din voturi (118 locuri în Bundestag), iar Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) 11,5% (92 de locuri).

Olaf Scholz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar, a anunţat, la rândul său, că vrea negocieri cu Alianţa '90 / Verzi şi cu FDP pentru formarea unei coaliţii guvernamentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici