Ungaria: Ninsoarea continuă să provoace perturbări

Situaţia traficului în Ungaria s-a ameliorat parţial sâmbătă seara, însă existau în continuare drumuri blocate, iar zeci de mii de oameni erau privaţi de energie electrică.

243 afișări
Imaginea articolului Ungaria: Ninsoarea continuă să provoace perturbări

Ninsoarea continuă să provoace perturbări în Ungaria (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Autostrada M1, care asigură o legătură majoră între Budapesta şi frontiera austriacă, a fost deschisă pentru rafic în ambele direcţii sâmbătă seara, dar porţiuni ale acesteia au fost reînchise imediat, relatează MTI.

Autostrada a fost închisă în urma unor ninsori puternice, joi şi vineri, care au blocat aproximativ 14.000 de persoane în circa 4.000 de vehicule. De asemenea, aproximativ 2.700 de camioane formau o coloană pe o distanţă de 45 de kilometri între Gyor şi Tatabanya, în vestul Ungariei, a anunţat într-o conferinţă Gyorgy Kossa, comandantul serviciilor de pompieri.

El a precizat că la operaţiunile de salvare au participat peste 2.000 de pompieri, peste 1.000 de voluntari şi membri civili din cadrul apărării. Kossa a subliniat că nicio persoană nu a murit sau a suferit răniri.

Poliţia a anunţat sâmbătă după-amiaza că 31 de localităţi erau izolate, iar 57 de drumuri erau total impracticabile, în timp ce alte 41 de drumuri erau blocate parţial de nămeţi.

În numeroase zone, poliţia a interzis rezidenţilor să părăsească localitatea.

De asemenea, 91 de localităţi se confruntau cu probleme în alimentarea cu energie electrică.

Poliţia i-a avertizat pe şoferi că drumurile pot prezenta porţiuni periculoase, acoperite de polei, inclusiv duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici