Uniunea Creştin-Democrată, partidul Angelei Merkel, promite o rată maximă de angajare până în 2025

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, le promite cetăţenilor germani o siguranţă mai mare, mai multe locuinţe şi o rată maximă de ocupare o forţei de muncă într-un interval de opt ani, potrivit programului electoral prezentat luni, relatează site-ul agenţiei Reuters.

398 afișări
Imaginea articolului Uniunea Creştin-Democrată, partidul Angelei Merkel, promite o rată maximă de angajare până în 2025

Uniunea Creştin-Democrată, partidul Angelei Merkel, promite o rată maximă de angajare până în 2025

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) este pe primul loc în preferinţele electoratului din Germania, în perspectiva scrutinului parlamentar programat în septembrie, şi vizează cel de-al patrulea mandat la guvernare.

Potrivit platformei electorale, Uniunea Creştin-Democrată şi aliatul Uniunea Creştin-Socială din Bavaria le oferă votanţilor scutiri de taxe şi mai multe investiţii.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), condus de fostul preşedinte al Parlamentului European Martin Schulz, este principalul rival al formaţiunii din care face parte şi Angela Merkel.

Principala promisiune a Uniunii Creştin-Democrate este rata maximă de ocupare o forţei de muncă până în 2025, definită drept un nivel al şomajului mai mic de 3%.

"Credem că putem face acest lucru. Locurile de muncă sunt primordiale în încercarea de a obţine prosperitate şi siguranţă pentru toată lumea. Noi, europenii, trebuie să ne luăm soarta în mâini, să fim mai decisivi decât în trecut", a declarat Angela Merkel, în cadrul unei conferinţe de presă pentru prezentarea programului electoral.

Germania are în prezent cea mai puternică economie din Europa, iar rata şomajului este de 5,5%, un minim istoric după reunificare. Un nivel la şomajului de 3% n-a mai fost înregistrat în Germania de la mijlocul anilor '70.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a mai anunţat că intenţionează să adauge 15.000 de ofiţeri de poliţie în cele 16 state federale, să construiască 1,5 milioane de locuinţe şi să extindă reţeaua de internet a Germaniei.

În privinţa politicii externe, partidul cancelarului Angela Merkel respinge aderarea Turciei la Uniunea Europeană, dar susţine un plan de ajutor pentru Africa şi dezvoltarea zonei euro, în colaborare cu guvernul francez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici