Washington Institute: Rusia şi Iranul transformă Ucraina şi Israelul în „laboratoare de luptă” pentru a identifica vulnerabilităţile militare occidentale

Rusia şi Iran folosesc Ucraina şi Israelul ca „laboratoare de luptă” pentru a identifica vulnerabilităţile militare occidentale, au spus experţii Washington Institute, în faţa Subcomitetului de Afaceri Externe din cadrul Camerei Reprezentanţilor, miercuri, scrie The Hill.

1409 afișări
Imaginea articolului Washington Institute: Rusia şi Iranul transformă Ucraina şi Israelul în „laboratoare de luptă” pentru a identifica vulnerabilităţile militare occidentale

SCENTCOM este îngrijorat că Rusia ar putea oferi Iranului avioane ruseşti SU-35. Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

„Împreună, Rusia şi Iranul folosesc Ucraina şi Orientul Mijlociu ca laboratoare de luptă pentru a-şi îmbunătăţi armele şi pentru a dezvolta tehnici care să depăşească sistemele de apărare ale SUA şi ale aliaţilor”, a spus Dana Stroul, director la Institutul de Cercetare Washington.

„Iranul învaţă lecţii de la Rusia cu privire la combinarea atacurilor şi obţine informaţii despre punctele tari şi punctele slabe ale sistemelor de apărare antiaeriană şi antirachetă occidentale”, a mai spus Stroul, informează Monitorul Apărării şi Securităţii.

Potrivit lui Stroul, atacul Iranului asupra Israelului a fost „similar cu atacurile ruseşti asupra Ucrainei”, a continuat aceasta.

Experţii aflaţi la audierea de miercuri susţin că dependenţa Rusiei de armele iraniene – pentru a-şi putea continua invazia Ucrainei – a schimbat balanţa puterii în relaţia dintre cele două state, diminuând influenţa Rusiei asupra regimului, Iranul obţinând în schimb mai multe capacităţi.

Un alt expert este de părere că SUA trebuie să acţioneze spre perturbarea producţiei de arme ruseşti şi iraniene care ajută Rusia să ocupe Ucraina şi care ar putea ajuta, în viitor, Iranul să atace Israelul. Un legislator american prezent la audiere a transmis, de asemenea, că USCENTCOM este îngrijorat că Rusia ar putea oferi Iranului avioane ruseşti SU-35 în schimbul unor drone şi rachete iraniene.

„Imaginaţi-vă cum ar fi arătat un atac cu avioane de vânătoare împotriva Israelului”, a spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici