Overwatch 2 va fi gratuit. Când se va lansa?

"Eroii nu mor niciodată".

2394 afișări
Imaginea articolului Overwatch 2 va fi gratuit. Când se va lansa?

Sursa - Blizzard

Overwatch 2, continuarea jocului multiplayer din 2016 care a făcut vâlvă la nivel global înainte de apariţia lui Fortnite, a fost anunţat oficial din 2019, iar trailerul spectaculos a făcut impresie bună. Este dezvoltat de Blizzard şi va fi lansat pe 4 octombrie 2022, pe PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S şi Nintendo Switch.

Overwatch 2 promite grafică îmbunătăţită, lupte la scară mai mare, o campanie cooperativă cu poveste şi moduri de joc PvE. Dar marea surpriză este că jocul va fi gratuit spre deosebire de primul joc.  

Povestea jocului are loc undeva între anii 2076-2080, când oamenii convieţuiesc paşnic cu roboţii după un război sângeros, dar câţiva răufăcători perturbă pacea. 

32 de eroi, majoritatea cu poveşti triste şi trecuţi prin suferinţă, dopaţi şi augmentaţi cibernetic, echipaţi cu arme devastatoare, cu capacităţi de vindecare sau cu armuri mecha de ultima oră, şi cu o gorilă vorbitoare cu minte de savant, se adună într-o echipă similară cu Răzbunatorii Marvel şi Liga Justiţiei din universul DC, şi pornesc la luptă pentru apărarea păcii mondiale. 

Primul joc Overwatch a atins cifra de 25 milioane de jucători în 2017 şi în prezent are 6,9 milioane de jucători.

După grafică, pare a fi un joc prietenos pentru jucătorii minori, şi este destinat jucătorilor cu vârsta de peste 12 ani, însă este un joc cu împuşcături, fără secvenţe sângeroase. Dar un alt element aproape că l-a făcut interzis minorilor.

A fost controversat din cauza sistemului de loot-boxes, sau cutiile cu surprize şi premii aleatorii  (skins, sprays, highlight intros, emotes, victory poses, player icons, voice line) ce sunt oferite la finalul fiecărui meci după ce jucătorul creşte în nivel, fiind considerat element caracteristic jocurilor de noroc, similar cu păcănelele. 

De asemenea, jocul a fost aspru criticat de guvernele din Uniunea Europeană din cauza microtranzacţiilor, jucătorii minori ajungând să plătească pentru a schimba virtual hainele şi aspectul personajelor, sau chiar să cumpere pachetele cu surprize prin care să primească premii la nimereală.  

În 2018, guvernul belgian a dezactivat plata cu bani reali în joc, astfel jucătorii nu mai puteau să cumpere pachetele cu surprize. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici