Balul de la Viena, ediţia a 55-a. Centrul atenţiei - marocanca Ruby

Elita vieneză a purtat din nou cele mai frumoase rochii de bal, respectiv fracuri cu ocazia celei de-a 55-a ediţii a Balului Operei din Viena, organizat joi seară, la care au participat atât vedete ale scenei lirice austriece, cât şi vedete din showbiz cu un trecut turbulent.

300 afișări
Imaginea articolului Balul de la Viena, ediţia a 55-a. Centrul atenţiei - marocanca Ruby

Cea de-a 55-a ediţie a Balului de la Viena, un eveniment cultural la care au participat multe vedete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vedeta căutată de toate privirile în seara de joi a fost cu siguranţă fosta prostituată marocano-italiană supranumită "Ruby", aflată în centrul unei anchete judiciare în care este implicat premierul italian Silvio Berlusconi şi care a fost invitata principală a miliardarului austriac Richard Lugner.

Purtând o rochie lungă, aurie, tânăra în vârstă de 18 ani a "parazitat" atenţia tuturor, atât a jurnaliştilor, cât şi a celorlalţi participanţi la bal. Sub loja lui Richard Lugner, cu toţii se prezentau pentru a o fotografia sau pentru a obţine de la ea un autograf. O debutantă la bal a mers până într-acolo încât i-a cerut starletei să îi dea un autograf pe panglica de pe buchetul ei de flori.

În public, părerile au fost împărţite - unii îi lăudau "frumuseţea", alţii considerau că participarea ei la balul vienez este o "catastrofă". Participanţii ar fi trebuit să se fi obişnuit deja cu excentricităţile lui Richard Lugner, care adoră să se afle în fiecare an sub lumina proiectoarelor, alături de invitate mai mult sau mai puţin controversate, printre invitatele de onoare din anii trecuţi numărându-se Pamela Anderson, Paris Hilton şi Dita Von Teese.

Un alt invitat din acest an al miliardarului Richard Lugner, actorul american Larry Hagman, rămas în memoria telespectatorilor drept antipaticul J.R. Ewing din serialul de televiziune "Dallas", difuzat în anii 1980, a renunţat la celebra lui pălărie de cowboy în favoarea unui joben, însă acest mic artificiu vestimentar nu a fost suficient pentru a deturna atenţia publicului de la tânăra Ruby.

Tânăra cu origini marocane nu a părut deranjată de interesul pe care l-a trezit şi s-a mulţumit să declare cu mult calm că ediţia din acest an a balului este "magnifică".

Clădirea Staatsoper din Viena a apelat într-adevăr în acest an la cele mai spectaculoase atuuri ale sale, sala principală fiind transformată în sală de dans, decorată cu aproape 50.000 de flori în nuanţe de roz, aduse din Madagascar.

Francezul Dominique Meyer a dorit să marcheze primul său bal în calitate de director al Operei din Viena punând accent mai mult pe componenta culturală decât pe componenta "glamour".

Un spectacol de balet a avut loc pentru prima oară în deschiderea Opernball, pe scenă urcând directorul artistic, dansatorul francez Manuel Legris, care i-a cedat apoi locul mezzosopranei letone Elina Garanca, aplaudată îndelung pentru cele două arii pe care le-a interpretat.

O altă noutate a fost Orchestra filarmonică din Viena, un alt simbol al tradiţiei vieneze, care a interpretat mai multe compoziţii în deschiderea balului.

Cele 144 de cupluri de debutanţi, purtând fracuri, respectiv rochii lungi albe, au deschis festivităţile lansând către participanţi tradiţionala invitaţie "Alles Walzer" pe acordurile valsului "An der schönen blauen Donau/ Dunărea albastră" de Johann Strauss.

Printre personalităţile prezente s-a aflat un invitat care a apreciat în mod special programul muzical al serii: celebrul pianist chinez Lang Lang, care a ţinut să sublinieze "foarte înalta calitate" a programului artistic.

Alţi invitaţi de marcă au fost soprana rusă Anna Netrebko, extrem de iubită de publicul vienez, şi soţul ei, baritonul uruguayan Erwin Schrott.

Nu au lipsit nici reprezentanţii mediului politic, printre participanţi numărându-se preşedintele austriac Heinz Fischer, cancelarul Werner Faymann şi Janos Martonyi, ministrul maghiar al Afacerilor Externe.

Pentru balul de joi seară, cel mai important din seria celor 300 de baluri din sezonul de iarnă, nu mai puţin de 6.600 de cupe de şampanie, 1.900 de sticle de vin şi 1.800 de perechi de cârnaţi vienezi au fost comandaţi pentru a satisface, între două valsuri, apetitul celor 5.000 de participanţi, care au plătit între 230 de euro - pentru intrare simplă - şi 17.000 de euro - pentru o lojă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici