Nike câştigă disputa în justiţie legată de „pantofii lui Satan”, care conţin sânge uman

Nike şi-a câştigat procesul împotriva colectivului de artă din Brooklyn MSCHF pentru controversaţii „pantofi ai lui Satan”, care conţin o picătură de sânge uman real în talpă, relatează BBC.

3010 afișări
Imaginea articolului Nike câştigă disputa în justiţie legată de „pantofii lui Satan”, care conţin sânge uman

Pantofii costă peste o mie de dolari FOTO Profimedia

Pantofii în valoare de 1.018 dolari sunt Nike Air Max 97s modificaţi, decoraţi cu o cruce răsturnată, o pentagramă şi cuvintele „Luca 10:18”.

MSCHF a produs pantofii în colaborare cu rapperul Lil Nas X.

Colectivul spune că a făcut 666 de perechi şi toate, cu excepţia uneia, au fost deja expediate.

Nike a revendicat încălcarea mărcii comerciale, cerând unei instanţe federale din New York să oprească MSCHF de la vânzarea pantofilor.

„MSCHF şi pantofii Satan neautorizaţi vor provoca confuzie şi vor crea o asociere eronată între produsele MSCHF şi Nike”, a spus compania în proces.

Cele 666 de perechi nu sunt „pantofi de sport tipici, ci mai degrabă opere de artă numerotate individual, care au fost vândute colecţionarilor pentru suma de 1.018 USD fiecare”, au spus avocaţii MSCHF .

Un judecător federal a emis joi un ordin temporar de restricţie.

Impactul hotărârii rămâne neclar, deoarece MSCHF a anunţat că nu intenţionează să producă alte perechi de pantofi.

MSCHF a lansat pantofii odată cu prezentarea celei mai recente piese Montero (Call Me By Your Name) a lui Lil Nas X, care a debutat pe YouTube sîptămâna trecută.

Într-un videoclip muzical puternic stilizat, el alunecă pe un stâlp din cer până în iad înainte de a dansa provocator cu Satana, apoi îşi rupe gâtul şi îi fură coarnele. Imaginile şi pantofii fac trimitere la versetul biblic Luca 10:18 - „Aşa că El le-a spus: „L-am văzut pe Satana căzând ca un fulger din ceruri”.

Fiecare pantof are, de asemenea, o talpă de amortizare cu bule de aer, care conţine 60 de centimetri cubi de cerneală roşie şi o singură picătură de sânge uman, donat de membrii colectivului de artă MSCHF.

În plângerea depusă la instanţa din New York, Nike a spus că nu a aprobat şi nu autorizează Satan Shoes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici