Video Prof. dr. Olga Simionescu, exclusiv la ”Marius Tucă Show: Eu cred că suntem imediat după vârf şi am început să coborâm

  • Prof. dr. Olga Simionescu: Stăm foarte bine după părerea mea, cred că situaţia a fost bine stabilită dar au fost şi erori
  • Prof. dr. Olga Simionescu: Cred că românii care au venit din strânătatea ar fi trebuit stopaţi.
1732 afișări
Prof. dr. Olga Simionescu şi Marius Tucă au discutat despre efectele izolării impuse de criza coronavirusului asupra populaţiei. 

T: Cum credeti ca a evoluat epidemia in Romania?

OS: Stăm foarte bine după părerea mea, cred că situaţia a fost bine stabilită dar au fost şi erori. Cred că românii care au venit din strânătatea ar fi trebuit stopaţi. Daca s-ar fi făcut de la început circuite epidemiologice în spitale personalul medical ar fi fost protejat şi nu am mai fi avut focare cum au fost în Suceava.

OS: Există foarte mulţi pacienţi care nu au mai beneficiat de servicii medicale din cauza COVID, pacienţii care au pierdut din îngrijire şi este firesc să ne aşteptam la un număr mare de pacienţi după relaxare.

T: Credeţi că după 15 mai ar putea fi redeschise spitalele noncovid?

OS: Cu siguranţa. Fară îndoială spitalele vor fi deschise dar optez pentru creşterea testării.

T: Am trecut de varf?

OS: Eu cred că suntem imediat după vârf şi am început să coborâm.

OS: Copii au stat în casa 2 luni de zile, ne mai având acces la locul lor de muncă pe care eu l-am echivalat cu şcoala, în momentul în care dintr-un motiv necunoscut lucrurile aceste ţi se iau copii se cred pedepsiţi, abandonaţi şi am echivalat asta cu un eşec. Nu cunoaşte ce implicaţii vor fi pe viitor pentru aceşti copii, adultul nu îl poate înlocui pe coleg. La anul vor trebui să recupereze materia pe care anul asta au facut-o online.

OS: Eu sunt cadrul didactic la Facultatatea de Mediciana si Farmacie şi cred că din septembrie totul va reveni la normal în şcoli.

OS: Doctorul Didier Raoult este o somitate în domeniu. Este un om care a facut cozi întregi de cetaţeni pentru a ale face testari. Orice spune acest medic trebuie luat cu foarte multe precauţie. Eu cred ca trebuie sa ne bazam pe resurse, pe cercetatori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici