METEO Ceaţă densă în 5 judeţe. Ploaie uşoară în judeţele din zona de Vest a ţării

Câteva zone din 5 judeţe ale ţării se află, sâmbătă dimineaţă, sub alertă meteo Cod galben de ceaţă. De asemenea, este semnalată ploaie uşoară în judeţele din zona de Vest a ţării, carosabilul fiind umed.

252 afișări
Imaginea articolului METEO Ceaţă densă în 5 judeţe. Ploaie uşoară în judeţele din zona de Vest a ţării

METEO Ceaţă densă în 5 judeţe. Ploaie uşoară în judeţele din zona de Vest a ţării

Până la ora 9.00, în zona depresionară a judeţului Harghita şi în câteva localităţi se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m.

Totodată, zone din Suceava sunt, până la ora 10.00, sub Cod galben de ceaţă.

Acelaşi fenomen este valabil pentru localităţi din judeţului Bacău, respectiv judeţele Constanţa şi Tulcea, până la ora 8.00.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineaţă, nu erau sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe autostrăzi sau pe drumuri naţionale.

Pe drumurile principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov, dar şi la nivelul întregii ţări, traficul se desfăşoară pe un carosabil parţial umed, fără precipitaţii, cu vizibilitate bună.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie uşoară pe raza judeţelor din zona de Vest a ţării, carosabilul fiind umed.

Ceaţa reduce vizibilitatea, izolat sub 200 de metri, pe raza judeţelor Bacău, Constanţa, Dâmboviţa, Tulcea şi Vrancea, din această cauză fiind suspendate manevrele în porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud.

„Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, când rulează pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă îşi planifică deplasările în zone unde suprafaţa de rulare este acoperită de gheaţă, zăpadă sau polei şi să se interezeze în prealabil de starea drumurilor şi de condiţiile meteorologice”, transmite Infotrafic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici