Ambasadorul SUA şi ministrul Apărării au vizitat companii de producţie din domeniul industriei de apărare din Târgovişte

Ambasadorul SUA Hans Klemm şi ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu au vizitat, miercuri, companii locale de producţie din domeniul industriei de apărare din Târgovişte, pentru a cunoaşte potenţialului economic al zonei în vederea creşterii investiţiilor dintre România şi SUA.

342 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA şi ministrul Apărării au vizitat companii de producţie din domeniul industriei de apărare din Târgovişte

Klemm şi Ţuţuianu au vizitat companii de producţie din domeniul industriei de apărare din Târgovişte

Vizita comună a lui Klemm şi Ţuţuianu la Târgovişte a avut loc în contextul în care premierul Mihai Tudose şi vicepreşedintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle, au semnat, miercuri, un acord pentru transfer de tehnologie "la ce la mai înalte standarde" pentru avioanele F16, potrivit unor surse guvernamentale.

”Chiar acum, în timpul vizitei noastre la Târgovişte, la sediul Guvernului României, premierul Mihai Tudose şi secretarul de stat în M.Ap.N. Mircea Duşa au discuţii avansate cu compania americană de securitate aerospaţială Lockheed Martin, implicată în programele esenţiale de înzestrare ale Armatei României cu sisteme Patriot şi HIMARS, dar şi în programul de dezvoltare şi mentenanţă privind componenta de aviaţie multirol”, a spus Ţuţuianu, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de MApN.

Referitor la programele de înzestrare ale Armatei României, Ţuţuianu a precizat că sunt purtate discuţii cu rezultate foarte bune cu companii americane interesate să se implice în domeniu şi în colaborări directe cu societăţi de profil din ţara noastră şi că, în perioada următoare, vor fi perfectate înţelegeri importante.

Ambasadorul Hans Klemm a făcut cunoscut, menţionează sursa citată, faptul că acţiunea de miercuri a avut drept scop „cunoaşterea potenţialului economic al zonei în vederea creşterii investiţiilor directe dintre România şi SUA şi vizitarea unor companii locale de producţie din domeniul industriei de apărare”.

Klemm a salutat decizia României de a aloca 2% din PIB pentru Apărare, ceea ce va crea parteneriate între companii americane şi româneşti, şi a apreciat că vizita ministrului Ţuţuianu în SUA, care va avea loc luna viitoare şi întâlnirea cu omologul său american vor deschide noi premise pentru creşterea cooperării între SUA şi România în domeniul securităţii, atât în plan bilateral, în cadrul Parteneriatului Strategic, dar şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Programul a inclus şi vizite la Uzina Mecanică Mija şi Uzina de produse speciale din Dragomireşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici