Băsescu: La Consiliul European mă întrebau dacă ne-am hotărât să plecăm din UE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a primit "mici înţepături" cum e cu veto-ul României, el menţionând totodată că România este "unul dintre primele trei state" cu creştere procentuală a alocărilor faţă de exerciţiul bugetar actual al UE.

1219 afișări
Imaginea articolului Băsescu: La Consiliul European mă întrebau dacă ne-am hotărât să plecăm din UE

Băsescu: La Consiliul European mă întrebau dacă ne-am hotărât să plecăm din UE (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a primit "mici înţepături" cum e cu veto-ul României, el menţionând totodată că România este "unul dintre primele trei state" cu creştere procentuală a alocărilor faţă de exerciţiul bugetar actual al UE.

"Trebuie să vă spun că toată lumea se aştepta să spun veto şi mă întrebau dacă ne-am hotărât să ieşim din UE. Sigur, e o glumă, dar am primit mici înţepături cum e cu veto-ul României, care, oricum, este unul din primele trei state, din punct de vedere al creşterii bugetului pentru exerciţiul următor faţă de exerciţiul în derulare", a spus Băsescu.

Preşedintele Băsescu a arătat că, la stadiul actual, "ne calificăm pe podium", rămânând de văzut dacă România va fi, din acest punct de vedere, pe locul I, II sau III.

"Nu vreau să spun că e statul cu cel mai mare procent de creştere, dar este unul din primele trei state. Şi vom vedea după următorul Consiliu. Oricum, la stadiul la care lucrurile sunt acum ne calificăm pe podium. Vom vedea, III, II, I... Repet, din punct de vedere al procentului de creştere a alocărilor", a menţionat el.

Şeful statului a făcut în conferinţa de presă o prezentare referitoare la rezultatele negocierii de la Consiliul European de săptămâna trecută, arătând că, deşi acestea reprezintă chestiuni tehnice, trebuie explicate pentru a fi înţelese de presă, de public, dar şi de premierul Victor Ponta.

"Este atât de tehnic, încât mă îngrozesc, dar, până la urmă, trebuie să facem şi exerciţiul ăsta. Ştiu că nu vă place, ştiu că nu place nici telespectatorilor, dar trebuie să înţelegem că avem nişte probleme, că, neexplicate, vor rămâne undeva în aer. Şi poate le înţelege chiar şi premierul. Sunt convins că, dacă se uită atent, o să înţeleagă şi priorităţile şi mecanismele Consiliului, unde nu te duci cu bâta, frate", a mai spus Băsescu.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici