Blaga: Moţiunea a avut misiunea de a limpezi apele. Am văzut cu toţii cine îl sprijină pe Ponta

Vasile Blaga a declarat, marţi, că dacă liberalii ar fi fost „mercantili” ar fi avut soluţii pentru schimbarea guvernului, dar nu au dorit să apeleze la acestea, precizând că moţiunea a avut misiunea de a limpezi apele şi de a arăta cine mai susţine un premier compromis.

288 afișări
Imaginea articolului Blaga: Moţiunea a avut misiunea de a limpezi apele. Am văzut cu toţii cine îl sprijină pe Ponta

Blaga: Moţiunea a avut misiunea de a limpezi apele. Am văzut cu toţii cine îl sprijină pe Ponta

"Dacă am fi fost mercantili şi am fi vrut puterea cu orice preţ, să ştiţi că aveam soluţii, puteam să discutăm mâine dimineaţă de o nouă formulă guvernamentală în care cred că erau soluţii, nu ne-a interesat lcru acesta. Noi am spus foarte clar lucrurilor pe nume, acestă moţiune de cenzură se vrea o atenţioare clară cine mai susţine un Guvern condus de un om care nu mai are ce căuta. Aveam soluţii pe care nu le-am folosit, nu ne-au interesta soluţiile acestea”, a spus Blaga, fără să precizeze care au fost acele soluţii.

El a mai spus că moţiunea de cenzură trebuia depusă obligatoriu după ce Victor Ponta a fost trimis în judecată şi se bucură că la vot a fost obţinut un număr mai mare în favoarea ei decât numărul semnatarilor.

"Această moţiune de cenzură trebuia depusă obligatoriu după ce Victor Ponta a fost trimis în judecată. Nu am făcut o marotă împotriva lui Victor Ponta. Moţiunea a avut misiunea de a limpezi apele şi am văzut cu toţii cine îl spijină pe dl Ponta, cine sprijină acest drum greşit al României, cine sprijină un premier care nu are cu cine să discute. Acesta a fost rolul moţiunii. Ne bucurăm că am obţinut un număr mai mare decât al semnatarilor şi anume 207 şi desigur vreau să le mulţumesc colegilor care au fost în stradă pe acestă vreme neprielnică şi îmi pare foarte rău că programul s-a derulat în aşa fel încât nici eu, nici colega mea nu am putut fi între ei, ne-am fi simţit foarte bine", a adăugat Blaga.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că moţiunea a fost depusă de PNL pentru a susţine nişte valori, principii, nu din oportunitate de calcul politic.

"Moţiunea de cezură depusă şi susţinută de PNL a venit pentru a susţine nişte valori, nişte principii, nu a fost susţinută din oportunitate de calcul politic, iar lucrul acesta din păcate se pare că PSD nu îl pricepe. Ponta va fi la guvernare câtă vreme cei trei lideri ai partidelor vor susţine această formulă de prim ministru compromis, inculpat, trimis în judecată. Le mulţumesc colegilor care au fost prezenţi la moţiunea de cenzură, celor care au fost la protestul organizat de noi în ciuda vremii nefavorabile", a mai spus Gorghiu.

Ea a precizat, la întrebările ziariştilor, că din discuţiile cu jandarmeria a aflat că la mitingul de protest organizat de PNL au fost prezenţi aproximativ 12.000 de oameni.

"Din discuţiile cu jandarmeria înţeleg că au fost în jur de 12 mii de oameni în piaţă. Eu vă spun ce am discutat cu jandarmeria. Nu putem toţi să umplem stadioane de ziua noastră cum face dmnul Ponta" a mai spus Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici