Dăncilă, despre OUG privind completurile de cinci judecători: Am discutat cu Toader. Nu va intra în discuţie săptămâna aceasta/ Premierul anunţă că vineri se adoptă bugetul

Premierul Viorica Dăncilă spune că a discutat cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader legat de ordonanţa ce vizează completurile de cinci judecători, dar că nu va intra în discuţie săptămâna aceasta, acum fiind prioritar bugetul.

629 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre OUG privind completurile de cinci judecători: Am discutat cu Toader. Nu va intra în discuţie săptămâna aceasta/ Premierul anunţă că vineri se adoptă bugetul

Dăncilă anunţă că a avut discuţii pe marginea OUG privind completurile de cinci

"Am discutat aplicat pe unele din acte normative, OUG legat de completul de 5 judecători, aleşi în mod nelegal şi aceste lucruri trebuie finalizate în scurt timp. Nu în această săptămână pentru că acum prioritar e bugetul", a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Reprezentanţii Partidului Social Democrat menţionează, într-o postare pe Facebook, că ordonanţa de urgenţă privind completurile de cinci, nu va stabili vinovăţii sau nevinovăţii, ci va restabili un drept fundamental.

Despre OUG în Justiţie: Eu o să explic la Bruxelles. Nu avem nimic de ascuns

Viorica Dăncilă a declarat miercuri că va explica oficialilor de la Bruxelles despre măsurile din Justiţie, cum ar fi ordonanţa pe completurile de 5, Executivul neavând nimic de ascuns în acest sens.

"Eu o să explic despre aceste lucruri, o să vorbesc despre aceste lucruri pentru că sunt lucruri normale şi cred că a vorbi despre aceste lucruri arată faptul că nu avem nimic de ascuns, arată transparenţă şi că dorim să informăm Bruxelles-ul despre deciziile pe care vrem să le luăm. Deci în discuţia pe care o să o am mâine cu Frans Timmermans voi aborda şi aceste lucruri", a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Aceasta a spus că va susţine în faţa oficialilor europene măsurile reparatorii. Legat de ordonanţa de urgenţă privind completurile de 5 judecători, Dăncilă a spus că a discutat cu Tudorel Toader, dar măsura nu va fi luată săptămâna aceasta.

Viorica Dăncilă se află în perioada 6-7 februarie la Bruxelles unde va avea întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Dăncilă: Atâta timp cât bugetul pe anul acest nu e mai mic, nu e în pericol. Vineri se adoptă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că atâta timp cât bugetul pe anul 2019 nu este mai mic decât cel de anul trecut, nu există un pericol să nu fie adoptat şi că acesta intră în şedinţa de Guvern de vineri. Liderii coaliţiei vor discuta joi pentru a patra zi consecutiv despre buget.

"Atâta timp cât bugetul pe anul acest nu e mai mic, avem creşteri pe anumite segmente, nu e în pericol. Mai multe detalii la începutul şedinţei de vineri când adoptăm bugetul. Vineri se adoptă bugetul în Guvern", a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit miercuri cu primarii pentru a discuta despre bugetul pe anul 2019. În cadrul întâlnirii edilii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la alocările bugetare.

"Noi rămânem la vechea cotă de 40%. Discutăm de un miliard de euro responsabilitatea admistraţiei locale ceea ce a confirmat că aproape toată lumea va avea pierderi. Dragnea ne-a spus: <<Ce vreţi să faceţi? Bugetul trebuie închis cumva>>. Am spus da, dar asta înseamnă că bugetul trebuie închis pe cetăţeni. Cetăţenii vor plăti povara transferată pentru municipalităţi", a spus Gheorghe Falcă, după discuţiile pe buget.

Liderii coaliţiei se vor întâlni joi pentru a patra oară pentru a discuta pe marginea proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici