Daniel Savu: SRI a transmis şi în 2013 şi în 2014 informări DIICOT

Senatorul PSD Daniel Savu, membru în Comisia de control a SRI, a declarat, luni, că Serviciul a transmis şi în 2013 şi în 2014 informări către structura centrală a DIICOT, dar şi către unităţile teritoriale.

438 afișări
Imaginea articolului Daniel Savu: SRI a transmis şi în 2013 şi în 2014 informări DIICOT

Daniel Savu: SRI a transmis şi în 2013 şi în 2014 informări DIICOT

Savu a fost întrebat, la finalul audierii conducerii SRI în Comisia parlamentară de control al activităţii Serviciului, care a fost situaţia informărilor transmise de SRI către DIICOT.

”Sunt în rapoartele SRI foarte clar precizate, (...) doamna Bica a primit în cursul anilor 2013-2014, când a fost la DIICOT, a primit într-un an vreo 170 de informări la unitatea centrală în 2013 şi vreo 190 în 2014, la unitatea centrală, plus vreo 600 şi ceva la unităţile teritoriale în 2013 şi încă vreo 600 şi ceva la unităţile teritoriale în 2014. Deci, nu se justifică afirmaţia doamnei Bica, că ne-a interesat şi treaba asta, că nu a primit decât două informări de la SRI. (...) Nu s-a putut proba astăzi, nicio probă nu am avut cumva, că tot ce a afirmat doamna Udrea şi dacă vreţi şi doamna Bica în acest caz s-ar confirma”, a declarat Savu.

Totodată, Comisia de control SRI menţionează într-un comunicat remis MEDIAFAX că a ”constatat că numărul informărilor transmise de SRI la DIICOT, în 2013, a crescut cu 53% faţă de media anilor 2011 – 2012, iar, în 2014, SRI a transmis DIICOT 818 informări (creştere cu 34% faţă de media 2011 – 2013)”.

”Comisia parlamentară a determinat faptul că nu s-au înregistrat elemente de nelegalitate în modul de interacţiune între SRI sau reprezentanţii Serviciului şi magistraţi”, precizează documentul.

Elena Udrea a declarat, în 30 ianuarie, într-un interviu acordat Hotnews, că Alina Bica a fost de la început nedorită în fruntea DIICOT, unul dintre motive fiind că "nu era din apropierea" SRI, ea susţinând totodată că Bica a avut două mandate de ascultare date de Codruţa Kovesi şi că nu primea niciun fel de informări de la SRI.

"Văzând presiunea la care era supusă Alina Bica, în sensul în care ea a fost pusă sub ascultare imediat ce a fost numită şef DIICOT sau chiar înainte puţin... A avut două mandate de ascultare date de Codruţa Kovesi sau la solicitarea DNA, la solicitarea Codruţei Kovesi. (...) Simţeau permanent această presiune asupra ei şi avea discuţii, îmi spunea că are discuţii cu cei de la SRI legat de faptul că, spre exemplu, ea nu primea niciun fel de informări de la SRI, în condiţiile în care combătea criminalitatea organizată", a susţinut ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici