Deşi şomajul este în creştere, Biden promite că economia Americii îşi va reveni dacă democraţii vor câştiga alegerile

Preşedintele american Joe Biden se luptă să demonstreze alegătorilor agitaţi şi indecişi că a contribuit la stimularea economiei americane în ultimii doi ani.

293 afișări
Imaginea articolului Deşi şomajul este în creştere, Biden promite că economia Americii îşi va reveni dacă democraţii vor câştiga alegerile

Hepta

Vineri, 4 noiembrie, şi-a prezentat  politicile economice şi a declarat că intenţionează să discute cu companiile petroliere privind plafonarea preţurilor. Preşedintele a mai declarat că democraţii vor câştiga marţi indiferent ce susţin sondajele. 

Recent, a fost într-o vizită la Viasat Inc., o companie de comunicaţii americană din Carlsbad, California, pentru a promova eforturile de a creşte producţia de cipuri de semiconductori şi de a rezolva problemele lanţului de aprovizionare care au izbucnit la începutul anului.  

Biden a părăsit California pentru a participa vineri seară la o strângere de fonduri în Chicago pentru doi candidaţi democraţi din Illinois pentru Camera Reprezentanţilor, Lauren Underwood şi Sean Casten, ambii riscând să-şi piardă locurile în Congres conform sondajelor. 

La începutul zilei, Biden a declarat că inflaţia este prioritatea sa numărul unu, subliniind că ia în serios preocupările economice ale americanilor, în timp ce alegătorii merg la urne marţi pentru a decide dacă el şi democraţii săi merită să păstreze controlul asupra Congresului.

„Oameni buni, economia noastră continuă să crească şi să creeze locuri de muncă”, a spus el. „Ştim, de asemenea, că oamenii se luptă cu inflaţia şi cu preţurile mari la benzină”, transmite Reuters.  

Aceeaşi publicaţie informează că creşterea locurilor de muncă din SUA în luna octombrie a fost cea mai mică în ultimii doi ani, iar rata şomajului este în creştere. 

Rata şomajului a crescut de la 3,5% la 3,6%. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici