Rezultate alegeri parlamentare 2012 PRAHOVA

USL a câştigat toate cele nouă colegii din Vâlcea, pe locul al doilea clasându-se PPDD, printre candidaţii din judeţ aflându-se şi liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu, care s-a clasat pe locul al doilea într-un colegiu pentru Camera Deputaţilor.

4382 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 PRAHOVA

ALEGERI PARLAMENTARE: Lista completă a candidaţilor din Prahova (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

LISTA MANDATELOR PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR:

Roşca Mircea - USL-PNL

Guran Virgil - USL-PNL

Gavrilescu Graţiela-Leocadia - USL-PNL

Ghiţă Sebastian-Aurelian - USL-PSD

Teju Sorin - USL-PNL

Gunia Dragoş-Ionel - ARD-PDL

Tănase Răzvan-Ionuţ - PP-DD

Nicolae Alexandri - USL-PNL

Cosma Vlad-Alexandru - USL-PSD

Ionescu George - ARD-PDL

Anghel Gabriela-Lola - PP-DD

Eparu Ion - USL-PSD

Dumbravă Vanu Paul - USL-PNL

Anastase Roberta-Alma - ARD-PDL

Sava Andrei-Valentin - USL-PSD

LISTA MANDATELOR PENTRU SENAT:

Severin Georgică - USL-PSD

Savu Daniel - USL-PSD

Ioniţă Dan Aurel - PPDD

Luchian Ion - USL-PNL

Oprea Ştefan Radu - USL-PSD

Mitu Augustin Constantin - USL-PSD

Bolosevici Andrei Liviu - ARD-PDL

 

Potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vâlcea, la Senat, USL a obţinut 68,39% din voturi, fiind urmată de PPDD cu 16% şi ARD cu 12,40%, în timp ce la Camera Deputaţilor USL a avut 65,9%, PPDD - 15,2% şi ARD - 14,2%.

La Senat, în Colegiul Vâlcea Sud, Laurenţiu Coca (USL) a obţinut un nou mandat de senator cu 66,3% din voturi, urmat de Florinel Butnaru (PPDD) cu 20% din voturi şi Ion Oprescu (PDL) cu 11,2% din voturi. În Colegiul Râmnicu Vâlcea, Adrănel Cotescu (USL) a obţinut primul mandat de senator, cu 65,4% din voturi, surclasându-i pe Dorel Jurcan (PDL) - 17,6% şi pe Lucian Orăşel (PPDD) - 12,4%.

În Colegiul Vâlcea Nord, Dan Niţu (USL) a ieşit pe primul loc, obţinând primul mandat de senator, cu 73% din voturi, fiind urmat de Marian Lucian (PPDD), cu 16% şi Laurenţiu Baranga (FC), cu 8,4%.

La Camera Deputaţilor, USL a câştigat toate cele şase colegii. Astfel, în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, Traian Dobrinescu (PNL) a obţinut 62,2% din voturi, urmat de Romeo Rădulescu (PDL), cu 22% şi Liviu Lipot (PP-DD), cu 10,8%.

În Colegiul Râmnicu Vâlcea Sud, Constantin Rădulescu (PSD) a obţinut 66% din voturi, fiind urmat de Aurelian Pavelescu (PNŢCD), cu 16,6% şi Cătălin Voicu (PPDD) cu 11,8%. Senatorul Cătălin Voicu a fost condamnat la închisoare de un complet de trei judecători de la instanţa supremă, fiind făcut recurs, care urmează să se judece în 17 decembrie.

În Colegiul Bălceşti, Dumitru Mazilu - UNPR a obţinut 65% din voturi, urmat fiind de Elena Holban - PP-DD, cu 20% din voturi şi Milorad Cumpănăşoiu - PDL, cu 10,6% din voturi, în timp ce în Colegiul Drăgăşani, social-democratul Vasile Bleotu a obţinut 61,5% din voturi, urmat fiind de Marian Cristinel - PP-DD, cu 18,2% şi Ştefan Prală-PDL, cu 15,8%.

În Colegiul Horezu, social-democratul Aurel Vlădoiu a obţinut 69% din voturi, urmat fiind de Mihai Tănăsescu - PP-DD, cu 14,8% şi Cristian Niţu - PDL, cu 10,5%, iar în Colegiul Brezoi, liberalul Cristian Buican a câştigat un nou mandat cu 70% din voturi, fiind urmat de Teodor Trancă, PP-DD, cu 15,8% şi de Iuliana Moise-PDL, cu 9,2%.

 Prezenţa la vot în judeţul Vâlcea a fost de 42% din totalul celor 351.000 de alegători înscrişi pe lista electorală.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, ales deputat cu peste 60 la sută - numărătoare paralelă USL

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, care a candidat pentru un mandat de deputat într-un colegiu din judeţul Prahova, a fost ales cu peste 60 la sută din voturi, conform numărătorii paralele şi parţiale realizată de USL.

Potrivit co-preşedintelui USL Prahova, Mircea Cosma, numărătoarea paralelă şi parţială realizată de reprezentanţii USL în secţiile de votare din Colegiul uninominal 4 arată că Sebastian Ghiţă a fost ales deputat cu peste 60 la sută din voturi.

Sebastian Ghiţă a candidat în colegiul uninominal în care, în urmă cu patru ani, a fost ales deputat fostul preşedinte al PSD Prahova şi fostul ministru de Interne Marian Săniuţă.

La aceste alegeri, Marian Săniuţă, în prezent vicepreşedinte al partidului Forţa Civică, nu a mai candidat pentru un alt mandat.

Contracandidatul lui Sebastian Ghiţă din partea ARD a fost medicul Sofia Mihăilescu, iar în colegiul câştigat de Ghiţă a candidat, de asemenea, generalul în rezervă Marcu Tudor, fratele preşedintelui PRM Corneliu Vadim Tudor.

Preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, a fost ales deputat cu peste 70% din voturi

Preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, a fost ales deputat cu peste 70% din voturile alegătorilor din Colegiul uninominal 1 - Valea Prahovei, pe fondul unei prezenţe la vot de peste 40%, în condiţiile în care în colegiul în care a candidat zeci de secţii de votare nu au avut energie electrică.

Mircea Roşca a declarat, duminică seară, corespondentului MEDIAFAX că numărătoarea paralelă şi parţială realizată de către reprezentanţii USL în secţiile de votare din colegiul în care a candidat arată că a câştigat mandatul de parlamentar cu peste 70 la sută din voturi.

Roşca a arătat că în secţiile de votare din Comarnic unde s-a realizat numărătoarea, peste 75% din voturi au fost în favoarea sa, iar în comuna Cornu, unde s-au numărat voturile din toate secţiile are 78 la sută din totalul voturilor.

În alte localităţi din colegiu Mircea Roşca a fost ales cu peste 60 la sută din voturi, conform numărătorii paralele parţiale realizată de USL.

Zeci de secţii de votare din Colegiul uninominal 1 - Valea Prahovei nu au avut curent electric din cauza copacilor doborâţi de vânt sau a greutăţii zăpezii, care au avariat reţeaua de alimentare cu electricitate.

Astfel, Mircea Roşca a arătat că la deschiderea secţiilor de votare doar cele din Sinaia aveau curent electric, la ora 12:00 a fost restabilită alimentarea cu electricitate în Buşteni şi în jurul orei 14:00 a început să fie furnizată energie electrică la Azuga.

În celelalte localităţi din colegiu nu a fost curent electric toată ziua, însă Prefectura Prahova a dus generatoare pentru a asigura buna desfăşurare a procesului electoral, a spus Mircea Roşca.

Acesta a arătat că prezenţa la vot în colegiul în care a candidat este estimată la peste 40 la sută din numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale, în condiţiile în care în acest colegiu a nins ore în şir, iar stratul de zăpadă în unele localităţi a atins zeci de centimetri.

Mircea Roşca a candidat pentru mandatul de deputat din Colegiul uninominal 1 Valea Prahovei împotriva deputatului PDL Cristian Burlacu.

În anul 2008, când Burlacu a fost ales deputat în acest colegiu, cei doi erau colegi în PNL.

Fiul preşedintelui CJ Prahova, ales deputat cu peste 60% din voturi - numărătoare paralelă USL

Social-democratul Vlad Cosma, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi candidat la alegerile parlamentare într-un colegiu uninominal din Prahova, a fost ales deputat cu peste 60 la sută din voturi, conform numărătorii paralele parţiale realizate de USL.

Vlad Cosma, candidat în Colegiul uninominal 8 din judeţul Prahova, a fost ales deputat cu peste 60 la sută din voturi, arată numărătoarea paralelă realizată în peste jumătate dintre secţiile de votare din acest colegiu, a declarat preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, care deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Vlad Cosma este vicepreşedinte al Tineretului Social Democrat (TSD) şi nu a deţinut până acum nicio funcţie publică.

El a candidat pentru un mandat de deputat în colegiul în care urmă cu patru ani a fost ales parlamentar Adrian Năstase. De altfel, în mandatul parlamentar care se încheie Vlad Cosma a fost angajat la cabinetul parlamentar al lui Năstase.

Contracandidatul lui Vlad Cosma din partea ARD a fost Cristian Apostol, fost secretar de stat în Ministerul Mediului şi fost director în cadrul Romsilva. 

Graţiela Gavrilescu câştigă un nou mandat, Radu Oprea ocupă un loc la Senat  

Deputatul PNL Graţiela Gavrilescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că numărătoarea paralelă realizată de USL în peste jumătate din secţiile de votare din Colegiul 3 arată că a câştigat peste 55 la sută din voturile în Colegiul 3, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gavrilescu i-a avut drept contracandidaţi pe fostul director al Poştei Române Dumitru Daniel Neagoe, candidat din partea ARD, şi pe fostul viceprimar al municipiului Ploieşti Radu Socoleanu, preşedinte PP-DD Prahova.

Şi fostul prefect de Prahova din perioada în care PDL şi PSD au guvernat împreună, social-democratul Radu Oprea, a închis Colegiul de Senat în care a candidat.

Coordonatorul campaniei electorale a lui Radu Oprea, Rareş Enescu, a declarat că Radu Oprea a obţinut 57 la sută din voturi, conform numărătorii paralele a USL.

Radu Oprea l-a avut drept principal contracandidat pe Adrian Semcu, preşedinte al filialei Prahova a partidului Forţa Civică şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici