Speranţă. CE a suplimentat fondurile pentru a găsi rapid un vaccin împotriva COVID-19. Primele teste, în iunie

Comisia Europeană a decis suplimentarea fondurilor pentru proiecte legate de Covid-19 ce au misiunea de a descoperi vaccinuri şi tratamente pentru COVID-19, precum şi teste pentru diagnosticare. Decizia a fost comunicată astăzi de comisarul pentru Inovaţie Cercetare, Mariya Gabriel, grupurilor politice din comisia ITRE a Parlamentului European în cadrul unei teleconferinţe.

536 afișări
Imaginea articolului Speranţă. CE a suplimentat fondurile pentru a găsi rapid un vaccin împotriva COVID-19. Primele teste, în iunie

CE a suplimentat fondurile pentru a găsi un vaccin împotriva COVID-19, care ar putea fi testat în iunie anul acesta

Potrivit europarlamentarului PNL Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei ITRE (Industrie, Cercetare şi Energie din Parlamentul European), 136 de echipe de cercetători au primit fonduri suplimentare pentru a depista un vaccin, tratament, dar şi teste de diagnosticare. 

În paralel, Comisia Europeană împreună cu BERD a decis să aloce până la 80 de milioane de euro către CUREVAC, care face paşi promiţători în dezvoltarea unui vaccin anti-coronavirus, estimând că în iunie 2020 va putea efectua deja testele clinice.

Pentru descoperirea de noi tratamente există şi un parteneriat public privat între Comisia Europeană şi industria farmaceutică, Iniţiativa Medicamentelor Inovatoare (IMI), care va avea la dispoziţie 45 de milioane de euro din fondul Programului pentru Cercetare Orizont 2020, Comisia aşteaptând un răspuns similar şi de la industria farmaceutică.

Această colaborare între sectorul public şi cel privat aduce laolaltă nu doar resursele financiare ale fiecărei părţi, ci şi expertiza unor cercetători, extrem de necesară în lupta împotriva focarului Coronavirus, spune europarlamentarul român

Mai multe ţări au demarat studii pentru găsirea unui vaccin, printre primii numărându-se SUA, însă reprezentanţii din domeniul sănătăţii spun că va mai dura între 12 şi 18 luni până la validarea unui vaccin anti-coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici