Abraham: Numărul consumatorilor de marijuana ar putea creşte

Consumul de marijuana în rândul toxicomanilor români ar putea creşte, după ce, în anul 2007, autorităţile au descoperit cantităţi mai mari din acest drog faţă de anii precedenţi, ANA iniţiind un studiu în acest sens, a declarat, luni, preşedintele Agenţiei Naţionale Antidrog, Pavel Abraham.

6 afișări
Imaginea articolului Abraham: Numărul consumatorilor de marijuana ar putea creşte

Abraham: Numărul consumatorilor de marijuana ar putea creşte

"Nu ar fi exclus ca la studiul care îl facem în prezent să avem surprize, în sensul că a crescut numărul consumatorilor de cannabis, marijuana sau haşiş, după caz, şi a drogurilor sintetice, lucru care se întâmplă în întreaga Europă. Am avut asemenea semnale, în special în Transilvania, ca urmare a influenţei pe care o are circulaţia uşoară între unele oraşe din Transilvania şi unele din Ungaria, unde, în mod cert, consumul este mult mai dezvoltat", a declarat chestorul Abraham, după ceremonia de încheiere a unui proiect Phare.

Abraham a adăugat că ANA desfăşoară un studiu, împreună cu un institut de sondaje de opinie, urmând ca în primăvară să fie publicate rezultatele acestuia.

Pavel Abraham a declarat că, în Bucureşti, sunt aproximativ 28.000 de consumatori de droguri (aproximativ 75 la sută din consumatorii la nivel naţional), din care 24.000 sunt consumatori de heroină injectabilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici