Video Ajutorul e acum la un click distanţă. Platforma care conectează asociaţiile de voluntari din întreaga ţară

  • Platforma ajutorcoronavirus.ro conectează asociaţiile de voluntari din întreaga ţară
  • Ajutorcoronavirus.ro strânge într-un singur loc toate asociatiile şi ONG-urile care oferă sprijin în lupta împotriva COVID-19
  • Prin intermediul platformei, oamenii care au nevoie de ajutor pot vedea imediat la cine pot apela
233 afișări

Să arătăm că ne pasă unii de alţii e important, mai ales acum. De la acest principiu au pornit şi dezvoltatorii platformei ajutorcoronavirus.ro, care conectează asociaţiile de voluntari din toată ţara.

„Platforma pune în legătură oamenii care au nevoie cu asociaţiile care sunt dispuse să îi ajute şi acest lucru se petrece la nivel naţional. Fiecare judeţ are anumite asociaţii care sunt diferite, omul care intră pe platformă, îşi alege judeţul, iar acolo poate vedea asociaţiile şi serviciile pe care acestea le oferă. Am avut asociaţii care ne-au cerut ajutorul cu măşti echipamente şi le-am pus în legătură cu asociaţii din alte judeţe”, spune Cosmin Vasiliu, dezvoltator platforma ajutcoronavirus.

Cu un simplu click pe hartă, găseşti servicii oferite de asociaţii şi voluntari: de la livrări de medicamente şi alimente, la consultaţii psihologice şi donaţii.

Smaranda Bălan a vrut să îi ajute pe sibieni şi s-a gândit să facă un grup de voluntari, pe Facebook. Acum, comunitatea, care se află şi pe platforma ajutorcoronavirus.ro, numără peste 7.000 de oameni, printre care psihologi, IT-işti şi voluntari antrenaţi de Crucea Roşie.

„Iniţial, am vrut să facem cumpărături pentru bătrâni şi persoanele aflate în situaţii vulnerabile, dar ulterior am extins proiectul. Sunt oameni din IT care ne dezvoltă aplicaţii. Am făcut un grup de psihiologi care ne ajută cu consilierea persoanelor. Ca un loc unde se adună şi intenţiile şi comunitatea, e un hub de resurse, şi de aici vin idei şi fiecare preia şi duce la bun sfârşit”, explică Smaranda Bălan, reprezentant asociaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici