Alarmă cu bombă la Primăria Sibiu şi la Consiliul Judeţean

Reprezentanţii SRI au fost anunţaţi, luni, că la sediul Primăriei Sibiu şi la cel al Consiliului Judeţean au fost amplasate bombe, în urma verificărilor ambele alarme dovedindu-se a fi false.

63 afișări
Imaginea articolului Alarmă cu bombă la Primăria Sibiu şi la Consiliul Judeţean

Alarmă cu bombă la Primăria Sibiu şi la Consiliul Judeţean (Imagine: Thomas Campean/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt la Poliţiei Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, reprezentanţii SRI Sibiu au primit un anunţ potrivit căruia la Primăria Sibiu şi la Consiliul Judeţean, ale căror sedii se află la mică distanţă unul de celălalt, sunt amplasate bombe.

"Anunţul nu a sosit pe 112, iar noi nu am fost direct informaţi. Anunţul a ajuns la colegii de la SRI care s-au deplasat deja la faţa locului pentru a efectua cercetări", a spus Luciana Balteş.

Reprezentanţi ai SRI, ai Poliţiei Sibiu şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au verificat prima dată sediul Primăriei Sibiu, însă nu au găsit niciun obiect exploziv.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat că organele abilitate au verificat sediul instituţiei, fără ca angajaţii să fie evacuaţi.

"A existat un anunţ cu bombă la sediul Primăriei Sibiu, iar noi am cerut ajutorul organelor abilitate. Acestea au făcut verificări în sediul instituţiei, dar personalul nu a fost evacuat. După aproximativ o oră, s-a stabilit că nu se confirmă existenţa vreunui obiect explozibil", a spus Gligore.

După ce verificările de la Primăria Sibiu s-au încheiat, echipele de pirotehnicieni au verificat atât sediul Consiliului Judeţean, cât şi clădirea aflată în construcţie din curtea acestei instituţii, însă nici aici nu au găsit vreun obiect explozibil.

Vicepreşedintele CJ Sibiu Ioan Banciu a declarat că nu consideră că existau motive pentru ca instituţia să fie ţinta unui astfel de atentat.

Nici angajaţii din sediul CJ nu au fost evacuaţi.

Pe durata verificărilor, traficul rutier şi pietonal pe străzile din apropierea celor două instituţii a fost restricţionat.

Autorităţile au început o anchetă pentru a găsi persoana care a anunţat amplasarea unor bombe în cele două instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici