Analize finale: Nu a fost găsit Antrax în plicul primit de un bărbat din Botoşani prin poştă, din Lituania

În plicul primit de un bărbat din Botoşani prin poştă, din Lituania, nu a fost găsit Antrax, protrivit rezultatelor finale ale analizelor de laborator.

23 afișări
Imaginea articolului Analize finale: Nu a fost găsit Antrax în plicul primit de un bărbat din Botoşani prin poştă, din Lituania

Analize finale: În plicul primit de un bărbat din Botoşani prin poştă, din Lituania, nu a fost găsit Antrax

Analizele finale făcute de specialiştii Institutului „Matei Balş” au scos la iveală faptul că substanţa din plicul primit în poştă de un bărbat din Botoşani nu era Antrax.

Atât pachetul în care erau, cât şi substanţa au fost decontaminate şi distruse, anunţă reprezentanţii IPJ Botoşani.

„Institutul de Boli Infecţioase Dr. Matei Balş Bucureşti ne-a comunicat faptul că în urma analizelor efectuate au rezultat <culturi negative pentru B. anthracis>, iar pentru eliminarea riscurilor ce pot afecta mediul înconjurător, pachetul şi probele luate au fost decontaminate şi distruse", se arată într-un comunicat al IPJ Botoşani.

Cercetările în acest dosar continuă, iar poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozibil şi Substanţe Periculoase încearcă să identifice autorul faptei.

La finalizarea cercetărilor, dosarul urmează a fi preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Şi primele rezultate de laborator indicau că în plicul primit prin poştă de un bărbat din Botoşani nu s-a găsit Antrax.

Bărbatul din Botoşani a anunţat că a primit în cutia poştală un plic, cu un timbru din Lituania, în care se afla o substanţă albă şi o hârtie pe care scria „Antrax”. Poliţiştii Serviciului de Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase Botoşani au preluat plicul şi au sesizat şi alte instituţii care trebuie să intervină în astfel de cazuri. Plicul a fost transportat la Institutul „Matei Balş”, pentru realizarea unei analize de laborator care să stabilească natura substanţei.

Specialiştii CRRN ai ISU Suceava şi ai ISU Botoşani au decontaminat atât locuinţa bărbatului, cât şi sediul Poliţiei Botoşani, unde a fost dus plicul după ce a fost ridicat din apartament.

Taguri:
plic,
poştă,
antrax

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici