Asistentă româncă din Italia: "Mi-am scris testamentul, mi-e frică cu adevărat. Aici e război"

  • Italia este cea mai afectată ţară din lume de pandemia de coronavirus
  • 8.000 de morţi şi 80.000 de îmbolnăviţi are Italia
  • Carmen Pantaru este asistentă medicală într-un spital italian
5502 afișări
Imaginea articolului Asistentă româncă din Italia: "Mi-am scris testamentul, mi-e frică cu adevărat. Aici e război"

Asistentă româncă din Italia: "Mi-am scris testamentul, mi-e frică cu adevărat. Aici e război"

Italia are peste 5.000 de cadre medicale îmbolnăvite de COVID-19, dintr-un total de 80.000 de pacienţi. Fără cei 5.000 de lucrători din domeniul sanitar, care se află fie în izolare acasă, fie pe patul de spital, conectaţi la ventilatoare, presiunea este şi mai mare pe cei rămaşi să lupte. Este şi cazul unei românce. Carmen Pantaru este asistentă medicală la spitalul din Alba, provincia Cuneo.
 
Mesajul trimis de Carmen Pantaru unui apropiat a devenit viral pe internet.
 
"Sunt eu Silviule, acestea sunt fotografii de pe un câmp de luptă. Combat în fiecare zi, pentru cel puţin 12 ore cu un duşman necunoscut. Suntem în război....persoane ce mor ...repede, singuri, sofocati de o polmonita interstiţială bestială.  
 
Nu sunt reguli...se îmbolnăvesc toţi, şi mai tineri şi mai bătrâni.
 
Ieri a murit cumnatul unei colege...62 ani, fără patologii.precedente... 
 
Aseară, în tură de noapte, alţi 3 erau gravi...nu ştiu ce să mai cred...
 
Mi-e frică, mi-e frică cu adevărat... Când ajung acasă încerc să mă izolez...nu mai dorm în aceeaşi camera cu Cristi (şi asta mă doare, căci am nevoie de suport, de îmbrăţişări), nu o îmbrăţişez pe Iris, dezinfectez în continuu tot!  
 
E un coşmar, chiar şi atunci când va fi terminat, vor rămâne în mine multe găuri, spaţii moarte....de durere! Oricum mi-am scris testamentul...important e ca Iris să nu rămână singură.( nu glumesc). Dar poate, un sistem genetic şi imunitar valid şi robust mă pot salva. Silviule nu subevaluă situaţia. Rămâi în casă, nu avea contacte la mai puţin de 2-3 m distanţă, pune-ţi mascherina (masca) când ieşi, mănâncă regulat şi sănătos...Consumă multe citrice şi evită alcoolul", este mesajul trimis de aceasta.

Postarea integrala a lui Silviu Andrei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici