Bebeluş în stare gravă după ce a fost agresat. Poliţia a demarat o anchetă - VIDEO

Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui au declanşat, luni, o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de nouă luni, din localitatea Ciocani, care a ajuns în stare gravă la spital cu piciorul fracturat şi cu politraumatism prin agresiune.

28 afișări
Imaginea articolului Bebeluş în stare gravă după ce a fost agresat. Poliţia a demarat o anchetă - VIDEO

Bebeluş în stare gravă după ce a fost agresat. Poliţia a demarat o anchetă (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit primelor declaraţii date anchetatorilor de către părinţi, băieţelul, cu handicap din naştere, ar fi suferit fractură de tibie, fisură de peroneu şi politraumatism prin agresiune după ce ar fi fost tras din pat de către o soră în vârstă de un an şi nouă luni, în timp ce se jucau.

Ulterior, părinţii au sunat la ambulanţă, bebeluşul fiind transportat în stare gravă la spitalul din Bârlad, de unde a fost transferat la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

"Poliţia Ciocani a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba despre o agresiune comisă de către părinţi asupra copilului. Tatăl bebeluşului susţine că, de fapt, fiica lui mai mare ar fi tras de copilul aflat pe pat, care apoi a căzut pe podea şi ar fi suferit acele traumatisme. Aşteptăm şi concluziile medico-legale de la spitalul unde este internat acum minorul, care ne va ajuta la stabilirea exactă a circumstanţelor în care a avut loc incidentul", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, Mihaela Ştraub.

Video Stirileprotv.ro

De asemenea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a început o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă se impune luarea unor măsuri de protecţie asupra bebeluşului în vârstă de nouă luni.

"Specialiştii noştri au mers deja la locuinţa părinţilor copilului, unde s-a făcut o evaluare iniţială de caz. Deocamdată, nu ne putem pronunţa dacă a fost vorba de vreo agresiune a părinţilor, ceea ce ar presupune rele tratamente aplicate minorului. Oricum, în prezent, băieţelul se află în mediu securizat, la spital, iar fetiţa mai mare se află în îngrijirea mătuşii materne. Aşteptăm rezultatul anchetei poliţiei pentru a stabili dacă se impune luarea unor măsuri de protecţie specială", a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.

Bebeluşul în vârstă de nouă luni s-a născut cu un handicap grav la gură, ceea ce i-a determinat pe părinţi să-l încredinţeze statului din lipsa resurselor financiare necesare întreţinerii medicale. DGASPC Vaslui l-a luat pe băieţel într-un centru pentru copiii cu handicap din Bârlad, iar câteva luni mai târziu a fost operat într-o clinică din Braşov. Întrucât intervenţia chirurgicală a fost reuşită, părinţii bebeluşului au solicitat încetarea măsurii de protecţie a statului şi totodată reintegrarea acestuia în familie. DGASPC Vaslui a acceptat cererea şi, în consecinţă, au decis să ofere posibilitatea părinţilor să-şi crească bebeluşul, având în vedere că, la acea vreme, aveau garanţii morale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici