Bugetarii din oraşe vor primi obligatoriu salariile prin card

Funcţionarii bugetari din oraşe vor primi obligatoriu salariile pe card, începând din acest an, deşi premierul Tăriceanu a afirmat că sistemul va fi opţional, doar angajaţii instituţiilor publice din mediul rural având posibilitatea să aleagă varianta de plată, potrivit unui proiect de HG.

2 afișări
Imaginea articolului Bugetarii din oraşe vor primi obligatoriu salariile prin card

Bugetarii din oraşe vor primi obligatoriu salariile prin card

"Ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice din subordinea acestora vor lua măsurile necesare pentru plata drepturilor salariale ale personalului prin intermediul cardurilor. Trecerea la plata drepturilor salariale prin intermediul cardurilor pentru instituţiile publice cu sediile în municipii şi oraşe (...) se va face până la data de 31 decembrie 2007", se menţionează în proiect, elaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor.

O altă prevedere a proiectului se referă la introducerea, până la 31 martie 2008, a plăţii pensiilor prin card pentru pensionarii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională cu domiciliul în oraşe, pensionarii din mediul rural urmând să beneficieze, la cerere, de plata pensiilor prin card.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, s-a referit, marţi, după o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor, la extinderea autorizării cardurilor bancare la unele categorii de salariaţi şi la anumite categorii de pensionari, iar premierul Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că în situaţia în care plata cu cardul va fi extinsă, acesta va fi un sistem opţional.

Instituţiile de credit prin care vor fi realizate plăţile vor fi selectate de ordonatorii principali de credite, dar salariaţii sau pensionarii vor putea să opteze pentru plata salariilor sau pensiilor prin intermediul altor instituţii de credit.

Vosganian a prezentat Guvernului, în luna august, un proiect de reformă privind finanţarea cheltuielilor publice, care prevede, printre altele, plata prin card a pensiilor pentru foştii angajaţi din apărare şi servicii secrete.

El a mai anunţat atunci că va solicita ca toţi angajaţii bugetari din oraşe să primească salariile prin card bancar, începând cu ianuarie 2008, şi că a fost asigurat de reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor de faptul că sistemul bancar va fi capabil să asigure operaţiunea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici