Bugetele CCR şi ÎCCJ, aprobate de Comisiile pentru buget. Zegrean: E prima dată când se respectă legea, dacă ştiam, ceream mai mult

Bugetul Curţii Constituţionale a fost aprobat, sâmbătă, în unanimitate de Comisiile pentru buget, şeful CCR anunţând că instituţia vrea să cumpere maşini noi, parcul auto fiind învechit, şi a glumit că, pentru automobilul său, i s-au oferit doar 3.000 de euro când a vrut să-l vândă.

115 afișări
Imaginea articolului Bugetele CCR şi ÎCCJ, aprobate de Comisiile pentru buget. Zegrean: E prima dată când se respectă legea, dacă ştiam, ceream mai mult

Bugetul CCR, aprobat Zegrean: E prima dată când se respectă legea, dacă ştiam, ceream mai mult (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Sunt a şasea oară pe acest scaun în faţa dumneavoastră şi este prima dată când Ministerul Finanţelor a respectat legea şi ne-a propus bugetul pe care noi l-am solicitat. Legea CCR prevede că bugetul se face de către plenul Curţii. (...) Dacă ştiam că va fi aşa, ceream mai mult", a spus Augustin Zegrean, în faţa parlamentarilor.

Acesta a explicat că CCR are parte de o creştere mare faţă de anul trecut, de 21%, însă asta doar pentru că "anul acesta au avut bugetul foarte mic". Zegrean a precizat că singurele creşteri sunt, pe lângă salariile bugetarilor, mărite de Guvern, la capitolul active financiare, respectiv investiţii, unde instituţia vrea să cumpere maşini noi.

"Dorim, dacă şi dumneavoastră veţi fi de aceeaşi părere, să schimbăm maşinile. Avem maşini foarte vechi. Maşinea mea, am vrut s-o dau la buyback. Mi s-a oferit doar 3.000 de euro. Dar e bună. Avem maşini din 2004-2005", a spus Zegrean.

Bugetul CCR a fost adoptat în unanimitate, fără amendamente. Acesta se ridică la suma de 20 de milioane de lei.

Pe de altă parte, Comisile de buget au adoptat şi bugetul ANI, fără modificări. Guvernul a propus pentru Agenţia Naţională de Integritate 34,4 milioane de lei, cu aproape 4% mai puţin decât anul acesta. Parlamentarii PNL au glumit că acest lucru se datorează adoptării Codului de etică al PSD, care va da mai puţin de lucru consilierilor de integritate.

Bugetul ÎCCJ a fost aprobat, fără voturi împotrivă. Deputat: Cine are curajul?

Bugetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost aprobat, sâmbătă, în unanimitate, de Comisiile de buget, fără a fi aduse amendamente, şefa ÎCCJ, Livi Stanciu, afirmând banii sunt suficienţi pentru anul viitor

"Nu am formulat de data aceasta niciun amendament, având în vedere că toate solicitările ÎCCJ(...) le-am făcut extrem de echilibrate, doar pentru asigurarea necesarului, atât de resurse umane, logistice, necesare pentru desfăşurarea activităţii cât de cât în condiţii de normalitate", a afirmat Liviu Stanciu.

Întrebată de ce bugetul ÎCCJ prevede o diminuare a bugetului cu aproape 2% pentru cheltuieli de personal faţă de anul în curs, şefa Înaltei Curţi a precizat că situaţia se datorează pensionărilor din sistem, precum şi faptului că instituţia nu mai are, în 2016, de achitat titluri executorii.

Bugetul a fost adoptat în unanimitate, deputatul PSD Vasile Popeangă comentând, ironic, când preşedintele Comisiei de buget a Camerei Deputaţilor a întrebat dacă există voturi negative, că cine ar avea "curajul" să facă un astfel de gest.

Bugetul Înaltei Curţi va fi de 93,1 milioane de lei în 2016, cu 1,79% în plus faţă de anul în curs.

Un alt buget aprobat a fost cel al AVAS, în valoare de 20,7 milioane, în scădere cu 34% faţă de 2015, precum şi cel al ANRP, în valoare de 22,9 milioane de lei, în creştere cu aproape 36%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici