Concentraţiile din subteranul minei Petrila sunt la "nivelurile standard"

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat, duminică dimineaţă, că specialiştii care au măsurat concentraţiile, în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 02.30, în mina Petrila, au constatat că acestea sunt la "nivelurile standard" şi nu s-au mai înregistrat replici ale exploziilor.

22 afișări
Imaginea articolului Concentraţiile din subteranul minei Petrila sunt la "nivelurile standard"

Concentraţiile din subteranul minei Petrila sunt la "nivelurile standard" (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit ministrului Vosganian, nu s-au mai înregistrat replici la explozii, iar în ceea ce priveşte concentraţiile de gaze din mină, ministrul a spus că a fost asigurat de către reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei că aceastea sunt la "nivel standard".

"Ne vom deplasa la Petrila pentru a discuta cu specialiştii Institutului Naţional de Securitate Minieră - INSEMEX, să vedem dacă putem trece la intervenţia de scoatere a trupurilor minerilor morţi din mină", a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, ministerul pe care îl conduce a dispus asigurarea tuturor condiţiilor de securitate, înainte de intervenţia în mină.

"Facem tot posibilul pentru recuperarea trupurilor celor decedaţi", a afirmat Vosganian.

Ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian a anunţat duminică, suspendarea conducerii Exploatării Miniere Petrila, ca urmare a exploziei soldate cu moartea a 12 mineri şi cu rănirea altor 13.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici