Concursul de admitere în magistratură începe joi la Bucureşti

Examenul de admitere în magistratură va începe, joi, la Bucureşti, concurenţa fiind de zece candidaţi pe un loc, informează Biroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)..

11 afișări

Pentru ocuparea celor 240 de locuri de auditori de justiţie vor candida 2.635 de persoane. Din totalul numărului de locuri, o sută sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 140 pentru ocuparea celei de procuror.

Pentru participarea la concurs, candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română, domiciliul în România, capacitate deplină de exerciţiu, să fie licenţiaţi în ştiinţe juridice, să nu aibă antecedente penale sau cazier fiscal, să cunoască limba română şi să fie apţi din punct de vedere medical şi psihologic pentru exercitarea funcţiei de magistrat.

Prima probă, care va avea loc joi, va fi eliminatorie, candidaţii trebuind să răspundă unui set de o sută de întrebări tip grilă, câte 25 din dreptul civil, procesual civil, penal şi procesual penal.

Examenul va continua în 11 septembrie, cu un test de verificare a logicii, prin rezolvarea unui test grilă cu o sută de întrebări.

În perioada 12 - 18 septembrie, candidaţii vor participa la un interviu în cadrul căruia le vor fi identificate aptitudinile, motivaţiile şi elementele de etică profesională.

Pentru admiterea în magistratură, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota şapte, clasificarea urmând să se facă în ordinea descrescătoare a notelor.

Concursul este organizat de CSM, prin Institutul Naţional al Magistraturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici