Corlăţean: Este esenţial ca cetăţenii să aibă încredere în sistemul judiciar

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, susţine că este esenţial ca cetăţenii să aibă încredere în sistemul judiciar, dar e datoria sistemului să găsească cele mai bune şi eficiente reguli pentru a clădi această încredere.

147 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Este esenţial ca cetăţenii să aibă încredere în sistemul judiciar

Titus Corlăţean (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a primit joi, 10 mai, vizita ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Excelenţa Sa, domnul Andreas von Mettenheim, a informat, marţi, Ministerul Justiţiei.

Cu această ocazie, ministrul Corlăţean a prezentat priorităţile noului Guvern în domeniul justiţiei, subliniind importanţa continuităţii eforturilor autorităţilor române în îndeplinirea obiectivelor relevante pentru sectorul judiciar.

Au fost discutate, cu titlu de priorităţi, continuarea procesului legislativ şi de pregătire a sistemului judiciar pentru intrarea în vigoare a noilor coduri, punerea în practică a noii Strategii Naţionale Anticorupţie, precum şi angajamentele tehnice asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. "Este esenţial ca cetăţenii să aibă încredere în sistemul judiciar, dar e datoria sistemului să găsească cele mai bune şi eficiente reguli pentru a clădi această încredere", a afirmat ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean.

Diplomatul german a remarcat seriozitatea şi progresele înregistrate de România în procesul de reformă a justiţiei şi luptă împotriva corupţiei şi a salutat angajamentele pe termen lung asumate de România, care transcend schimbărilor guvernamentale.

"Progresele înregistrate în domeniul reformei în justiţiei sunt de natură a consolida încrederea reciprocă şi pot avea impact pozitiv asupra parcursului european al României. Ministerul Justiţiei va sprijini, în aria sa de competenţă, procesul de aderare a României la spaţiul Schengen în cursul acestui an", a explicat Titus Corlăţean.

În acest context, ministrul Justiţiei a apreciat poziţia reconfirmată a Germaniei, de a sprijini aderarea României la Spaţiul Schengen în două etape, începând din toamna anului 2012.

În acelaşi timp, în cadrul întâlnirii au fost abordate şi aspecte ale cooperării bilaterale româno-germane, fiind subliniată buna colaborare între cele două ministere de justiţie, precum şi intenţia fermă a continuării acestor relaţii prin stabilirea unor contacte oficiale cu omologul german.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici