Cornea: Decizia MECI privind sporurile nu schimbă hotărârea de continuare a protestelor

Liderul FSLI, Aurel Cornea, a declarat, vineri, că acordarea sporurilor pentru cadrele didactice în perioada septembrie - decembrie nu schimbă decizia sindicaliştilor de a continua acţiunile de protest, deoarece aceste drepturi vor fi oricum pierdute la 1 ianuarie 2010.

22 afișări
Imaginea articolului Cornea: Decizia MECI privind sporurile nu schimbă hotărârea de continuare a protestelor

Cornea: Decizia MECI privind sporurile nu schimbă hotărârea de continuare a protestelor (Montaj foto)

Aurel Cornea a spus că nu a aflat încă despre decizia Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) privind acordarea sporurilor pentru cadrele didactice în perioada septembrie - decembrie.

Liderul FSLI a precizat însă că, în ciuda acestei hotărâri, vor continua acţiunile de protest, deoarece de la 1 ianuarie 2010, profesorii vor pierde bani din salariu.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a precizat, vineri, că, în perioada septembrie - decembrie 2009, se vor acorda sporurile pe care profesorii le primeau până în prezent.

"Drepturile la care fac referire unele adrese ale confederaţiilor sindicale din domeniul educaţiei naţionale se regăsesc atât la pct. 12 al art. 49, care prevede abrogarea unor acte normative la trei zile de la publicarea Legii salarizării unitare, cât şi la pct. 40 al art. 48 al aceleiaşi legi, care prevede abrogarea unor drepturi la data de 1 ianuarie 2010", a susţinut MECI într-un comunicat remis, vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici