Video Coronavirusul afectează afacerile! Peste 200 de angajaţi ai unei fabrici de generatoare din Craiova au fost disponibilizaţi

  • Epidemia de coronavirus afectează economia din România şi duce la disponiblizări
  • Peste 200 de angajaţi au fost diponibilizaţi de la o fabrică de generatoare din Craiova
  • Oamenii rămaşi fără slujbe vor să afle de ce nu puteau beneficia de şomaj tehnic
812 afișări
Peste 200 de angajaţi ai fabricii Cummins din Craiova, care produce generatoare electrice, au fost disponibilizaţi. Oamenii susţin că aveau contracte până la începutul verii, dar că acum au fost anunţaţi că li se desfac contractele de muncă.
 
Maria Mihai, angajată disponibilizată: Am fost la domnul director să ne lămurească şi pe noi de ce s-a luat această decizie şi de ce nu putem să beneficiem de şomajul tehnic de 75%. Dânsul ne-a răspuns foarte calm că acum nu au cum să ne bage în şomaj tehnic deoarece Cummins şi firmele de angajare au un contract care nu le permite şi că statul nu are bani destui să ne plătească acest şomaj.
 
Angajatii disponibilizaţi se plâng că în plină criză de coronavirus le este greu să îşi mai găsească rapid un loc de muncă şi că nu ştiu cum vor supravieţui. În plus, cer autorităţilor să verifice de ce nu puteau beneficia şi ei de şomaj tehnic.
Maria Mihai, angajată disponibilizată: Acum, vă întreb şi eu pe voi: fabrica Cummins, statule, noi cu ce o să ne plătim facturile? Din ce o să ne întreţinem că, cu şomajul de 460 lei, dacă va fi şi acesta, ce o să facem?
 
Am încercat să lămurim situaţia cu conducerea fabricii, dar până la publicarea materialului nu am primit niciun răspuns. Sindicatul susţine, însă, că cei 230 de salariaţi care au fost trimişi acasă erau angajaţi printr-o firmă de recrutare, iar contractele lor aveau clauze care prevedeau că firma poate renunţa la ei în orice clipă.
 
Cosmin Georgescu, lider de sindicat Cummins Craiova:  Din câte ştiu, contractul lor este de aşa natură încât în orice moment, dacă firma Cummins sună, li se poate rezilia contractul. Si sindicatul nu poate sa faca nimic pentru ei? Nu, pentru ca legat de contractele Cummins-ului… nu ne putem baga pentru ca este contracul lor de asa natura.
 
Potrivit sindicatului, aproximativ 600 de angajaţi lucrează la program normal comenzile pe care le au în derulare. Cei care vin la serviciu poartă măşti şi viziere, iar spaţiile de lucru au fost extinse, astfel încât să fie distanţe mai mari între muncitori.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici