CSM a admis cererea lui Predoiu de revocare a lui Dan Voinea

Secţia pentru procurori a CSM a admis, joi, cererea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de revocare a magistratului Dan Voinea, din funcţia de procuror şef adjunct de la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului instanţei supreme.

15 afișări
Imaginea articolului CSM a admis cererea lui Predoiu de revocare a lui Dan Voinea

CSM a admis cererea lui Predoiu de revocare a lui Dan Voinea (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu nu am ce să-mi reproşez, din 1977, nu am avut nici o achitare. Eu am fost dintotdeauna alături de victime, cărora le-am dedicat toată viaţa mea, am să mă pensionez şi o să reflectez mai mult", a declarat, joi, Dan Voinea.

Cazul generalului magistrat Dan Voinea a intrat în Comisia de disciplină a CSM ca urmare a abaterilor disciplinare constatate în timpul unui control.

Cercetarea disciplinară a lui Voinea a venit după ce şeful Ministerului Public a cerut, în 23 octombrie, revocarea acestuia din funcţia de adjunct al şefului Secţiei Parchetelor Militare.

Procurorul general a reclamant deficienţe majore în activitatea Secţiei Parchetelor Militare, inclusiv folosirea defectuoasă a resurselor umane, precum şi încălcări grave ale procedurii penale.

În acest sens, Kovesi a dat ca exemple dosarele revoluţie şi mineriadei, care după 18 ani încă sunt nefinalizate.

Şeful Ministerului Public a mai declarat că i-a oferit lui Dan Voinea de la preluarea funcţiei resorturile necesare pentru a face ca activitatea Secţiei Parchetelor Militare să fie mai eficientă.

Kovesi a spus că l-a numit şef al Secţiei Parchetelor Militare, i-a oferit resursele financiare şi de personal, aprobând bugetul şi dispunând delegarea mai multor procurori din ţară pentru ca dosarele să fie finalizate, l-a vizat inclusiv pentru promovarea atât în cariera de militar, cât şi în cea de magistrat, însă niciuna dintre aceste măsuri nu a dat rezultate.

Propunerea de revocare din funcţie a lui Dan Voinea a fost înaintată ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, după ce a fost publicat raportul privind activitatea Secţiei Parchetelor Militare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici