CSM respinge acţiunea disciplinară îndreptată de Inspecţia Judiciară împotriva procuroarei Florentinei Mirică

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, respingerea acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară contra Florentinei Mirică, procuror şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA.

179 afișări
Imaginea articolului CSM respinge acţiunea disciplinară îndreptată de Inspecţia Judiciară împotriva procuroarei Florentinei Mirică

CSM respinge acţiunea disciplinară îndreptată de Inspecţia Judiciară împotriva Florentinei Mirică

Acţiunea disciplinară a fost formulată pentru săvârşirea abaterii prevăzute de art. 99 lit. j) din Legea 303/2004, respcetiv "nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii", se arată pe ordinea de zi soluţionată, publicată pe site-ul CSM.

Decizia poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Laura Codruţa Kovesi a însoţit-o de mai multe ori pe Florentina Mirică la audierile din cadrul CSM, procurorul-şef DNA declarând că este vorba de o cercetare disciplinară în dosarul în care a fost investigat fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne Petre Tobă şi fostul şef al Direcţiei de Informaţie şi Protecţie a MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici