De la „Fără penali” la „Fără români” în funcţiile publice. Doi lideri USR au comentat iniţiativa organizaţiei FRFP

  • Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, despre petiţia „Fără Români în Funcţiile Publice”: „Da, sunt de acord, cu un singur amendament”
  • Iulian Bulai, deputat USR, crede că nu poate fi aplicate măsurile: „Este o distopie”
  • Un cunoscut ONG autohton a lansat joi petiţia „Fără români în funcţii publice”
  • Autorii petiţiei cer autorităţilor „crearea unei comisii prezidenţiale care să identifice la nivel mondial cei mai buni specialişti în domeniile de competenţă deficitare din administrarea României”
2496 afișări
Imaginea articolului De la „Fără penali” la „Fără români” în funcţiile publice. Doi lideri USR au comentat iniţiativa organizaţiei FRFP

De la „Fără penali”, la „Fără români” în funcţiile publice. Doi lideri ai USR au comentat iniţiativa organizaţiei FRFP

Organizaţia iniţiatoare, FRFP, susţine că doreşte să continue, cel puţin în spirit, campania de succces Fără Penali în Funcţii Publice. Aleph News a vorbit cu Iulian Bulai de la USR, unul dintre promotorii „Fără Penali”, care este împotriva demersului FRFP.

Iulian Bulai, deputat USR: „N-aş spune nimic să vină şi estonieni să lucreze în digitalizarea României, şi spanioli să ne facă o infrastructură feroviară mai bună, şi nemţi să ne facă autostrăzi mai bune, dar ideea că le interzicem românilor este o distopie”

În paralel, colegul lui de alianţă Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, ar susţine „Fără Români în Funcţii Publice”, dar cu un amendament.

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2: „Da, sunt de acord cu varianta asta, cu un singur amendament să mutăm capitala la Chişinău, mi se pare varianta cea mai bună. Să mutăm la Chişinău nu la Sibiu pentru că la Sibiu capitala ar fi tot în România. Mai bine mutăm capitala la Chişinău.”

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discrimării, Csaba Asztalos, consideră că petiţia nu poate fi aplicată.

Un ONG autohton a lansat joi petiţia „Fără români în funcţii publice”. Autorii petiţiei cer autorităţilor „crearea unei comisii prezidenţiale care să identifice la nivel mondial cei mai buni specialişti în domeniile de competenţă deficitare din administrarea României”.

Potrivit FRFP, „statul român, azi cangrenat de corupţie şi impostură, s-a ridicat cu aportul decisiv al unor străini”.

În această seară, la emisiunea ŞTIU de la ALEPH NEWS, de la ora 21, poţi vedea un interviu cu iniţiatorii petiţiei Fără Români în Funcţii Publice, care a dus la atât de multe reacţii

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici