Deputatul PNL Teodor Atanasiu susţine că nu a fost recenzat

Deputatul PNL de Alba Teodor Atanasiu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că nu a fost recenzat la recensământul populaţiei şi a spus că un membru al familiei sale s-a aflat acasă în fiecare zi cât a durat înregistrarea datelor.

173 afișări
Imaginea articolului Deputatul PNL Teodor Atanasiu susţine că nu a fost recenzat

Teodor Atanasiu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Atanasiu a afirmat că recensământul din acest an a fost "cel mai prost gestionat recensământ pe care l-a făcut această ţară".

"În primul rând, foarte prost promovat sau cel mai puţin promovat din recensămintele care au avut loc în această ţară. Doi la mână. S-a desfăşurat pe o perioadă foarte scurtă de timp care nu a permis celor care au fost angajaţi în această muncă să abordeze toate persoanele şi să recenzeze toate persoanele. Şi din acest motiv duce la date eronate care vor fi luate în calculele viitoare privind tot ceea ce înseamnă raportarea la populaţia judeţului, a localităţii sau a ţării", a spus Atanasiu.

Atanasiu a adăugat că nu doreşte să intre în amănuntele "de cancan" privind recensământul, însă a catalogat unele întrebări ca fiind "de prost-gust" sau "fără importanţă într-o epocă modernă", dând ca exemplu întrebarea "Cine este capul familiei?".

"E foarte grav că nu s-a făcut o promovare susţinută a acestui recensământ, ca toată lumea să înţeleagă foarte clar rostul unui recensământ într-o ţară şi ce este mai grav este că s-a făcut într-o perioadă atât de scurtă de timp încât nu a permis recenzorilor să îi găsească pe toţi cei pe care trebuiau să îi recenzeze. Şi suntem în situaţia în care nu luăm în calcul o anumită parte a populaţiei care pur şi simplu nu a ajuns în contact cu recenzorul", a spus Atanasiu.

El a afirmat că recenzorul nu a venit la el acasă şi nu a fost recenzat.

"Eu, spre exemplu, am stat acasă săptămâna trecută. Am ajuns marţi seară, deci miercuri, joi, vineri, sâmbătă, duminică. Cinci zile. În zilele cât a durat recensământul, eu cinci am fost acasă. Nu m-a căutat nimeni, nu mi-a dat nimeni un telefon, nu mi-a pus nimeni o hârtiuţă în poştă: «Vin joi la ora X». Nu. Nimeni", a spus Atanasiu.

Întrebat dacă nu se teme de o posibilă amendă, Atanasiu a răspuns că nu are de ce să fie amendat, în condiţiile în care un membru al familiei sale a fost în fiecare zi acasă şi nu a venit niciun recenzor.

Întrebat dacă a anunţat la primărie că nu a fost recenzat, Teodor Atanasiu a spus că nu este obligaţia cetăţeanului să facă acest lucru.

"Dar de ce să anunţ? Unde scrie în vreo lege că cetăţeanul român în momentul în care INS se hotărăşte să facă un recensământ el trebuie să afle de treaba asta şi să se ducă să-i caute pe ăia şi să zică: «Hai, bă, te rog frumos recenzează-mă şi pe mine»? Unde scrie asta? (…) Am fost acasă şi un membru al familiei a fost toată această perioadă acasă. Nu a venit nimeni. Nu avem nici cel puţin o recipisă primită în poştă. A fost un haos general cu acest recensământ", a spus Atanasiu.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor a avut loc în perioada 20-31 octombrie, iar primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

În cadrul procedurii de recenzare au apărut mai multe probleme, printre care cea legată de obligativitatea declarării Codului Numeric Personal de către persoanele recenzate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici