Director E.ON: Dacă se va stabili că e vinovată de explozia de la Bacău, compania va plăti pagubele

Directorul adjunct al E.ON Radu Petre a declarat, miercuri, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, că în cazul în care se va stabili că E.ON se face vinovată de deflagraţia produsă cu o zi în urmă într-un bloc din municipiu compania va suporta cheltuielile pentru pagubele create.

293 afișări
Imaginea articolului Director E.ON: Dacă se va stabili că e vinovată de explozia de la Bacău, compania va plăti pagubele

Director E.ON: Dacă se va stabili că e vinovată de explozia de la Bacău, compania va plăti pagubele (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, miercuri dimineaţă, la Prefectura Bacău, pentru a discuta măsurile care trebuie luate în cazul deflagraţiei produse într-un bloc de pe strada Martir Horea din municipiul Bacău.

Directorul general adjunct al E.ON Gaz Distribuţie Radu Petre a spus, în cadrul şedinţiei, că nu au existat sesizări cu privire la scurgeri de gaze, deşi mai mulţi locatari susţin că ar fi anunţat compania cu câteva săptămâni în urmă că se simte miros puternic de gaz în jurul blocului.

Radu Petrea a mai spus că a luat legatura cu firma de asigurări a companiei, iar în cazul în care se va stabili că E.ON se face vinovată de deflagraţie compania va suporta cheltuielile pentru pagubele produse.

La rândul său, prefectul de Bacău Constantin Scripăţ, a declarat că o comisie formată din specialişti ai Inspectoratului pentru Siguranţa în Construcţii şi reprezentanţi ai unor societăţi de construcţii vor realiza o serie de lucrări de sprijin pentru imobilul afectat.

"Vor fi montate elemente care trebuie să susţină construcţia, urmând ca pe parcurs să se treacă la lucrări de consolidare şi reconstrucţie", a explicat prefectul.

Cauza probabilă a exploziei produse, marţi, într-un bloc din municipiul Bacău este o acumulare de gaze de la reţeaua de transport a E. ON Gaz, indică primele concluzii ale anchetei declanşate în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici