Korodi: Anul acesta vom începe programe de finanţare pe reciclarea deşeurilor

Ministrul Mediului Attila Korodi a declarat, miercuri, că anul acesta, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, vor fi începute programe de finanţare adresate industriei care utilizează deşeuri reciclabile şi că doreşte ca şi programul Casa Verde să reînceapă.

114 afișări
Imaginea articolului Korodi: Anul acesta vom începe programe de finanţare pe reciclarea deşeurilor

Ministrul Mediului Attila Korodi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Korodi a fost prezent, miercuri, la Romexpo, la deschiderea Romenvirotec - expoziţia internaţională pentru tehnologii şi echipamente de protecţia mediului.

"Din punct de vedere al pieţei tehnologiilor în domeniul protecţiei mediului n-au fost evoluţii spectaculoase în ultimii doi ani de zile. (...) Eu cred că rolul Ministerului Mediului este acela ca, prin legislaţie, prin programe investiţionale, prin programe de finanţare adresate partenerilor noştri - cetăţeni români, administraţii publice locale sau companii private - să lărgim spaţiul în care puteţi să vă desfăşuraţi activitatea", le-a transmis ministrul participanţilor la expoziţie.

El a precizat că Administraţia Fondului de Mediu (AFM) este "veriga cea mai importantă" prin care instituţia pe care o conduce poate aduce mai aproape de cetăţeni şi administraţii publice tehnologii de mediu.

"Doresc ca programul Casa Verde să reînceapă (...) şi zeci de mii de familii din România să poată spune că, da, nu numai din punct de vedere a constrângerilor legislative, dar şi din punct de vedere al avantajelor provenite din utilizarea acestor tehnologii, putem să spunem că facem paşi", a spus Korodi.

El a mai spus că, tot prin AFM, există posibilitatea de a interveni, respectând legislaţia în domeniul ajutorului de stat, şi în alte domenii, precum industria care utilizează deşeuri reciclabile.

"Adică, vom începe anul acesta programe de finanţare pentru câteva tipuri de deşeuri şi capacităţi de prelucrare a acestora ca să putem să spunem că nu numai colectarea selectivă la nivel naţional este finanţată cu miliarde de euro din Programul Operaţional Sectorial de Mediu, dar există şi o industrie capabilă care să preia toate deşeurile, să le recicleze, să le valorifice", a declarat Korodi.

Expoziţia Romenvirotec, ajunsă la cea de-a 21-a ediţie, se desfăşoară până sâmbătă la Romexpo.

Programul Casa Verde presupune acordarea de finanţări pentru persoane fizice şi juridice pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încalzire. Programul desfăşurat de AFM a avut două sesiuni de finanţare, în 2010 şi 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici