Minivacanţa de 1 Mai | Primarul Constanţei: Litoralul, pregătit 95%. Ce surprize îi aşteaptă pe turişti

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat, luni, că staţiunea Mamaia este curată şi pregătită „95%” să-i întâmpine pe turiştii care ajung pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1592 afișări
Imaginea articolului Minivacanţa de 1 Mai | Primarul Constanţei: Litoralul, pregătit 95%. Ce surprize îi aşteaptă pe turişti

Minivacanţa de 1 Mai | Primarul Constanţei: Litoralul, pregătit 95%. Ce surprize îi aşteaptă pe turişti

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a dat asigurări că staţiunea Mamaia este curată şi pregătită pentru deschiderea sezonului estival.

„95% suntem pregătiţi să întâmpinăm aşa cum trebuie turiştii. Evident că vom pune accentul pe curăţenie şi siguranţă pentru că şi Constanţa şi Mamaia reprezintă poli importanţi de atracţie şi ştim acest lucru şi ne străduim să îl păstrăm aşa. Avem salvamari, este curat, operatorii economici, şi vreau să le mulţumesc, parcă mai mult ca altădată şi-au unit eforturile şi au venit şi şi-au făcut curat. Sunt convins că vom avea o minivacanţă reuşită şi plină de momente de neuitat pentru toţi cei ce ne vor trece pragul”, a spus Făgădău,în cadrul unei întâlniri organizate de conducerea Consiliului Judeţean Constanţa cu agenţii economici şi autorităţile locale.

Potrivit acestuia, au fost deja pregătite mai multe evenimente care să asigure distracţia turiştilor, cel mai important dintre ele fiind Festivalul Sunwaves, unde se aşteaptă participarea a cel puţin 20.000 de persoane.

„Avem un calendar de evenimente extrem de dinamic şi veţi avea ce face în staţiunea Mamaia chiar şi pe data de 30 (aprilie – n.r.). Telegondola funcţionează, autobuzele etajate funcţionează, din ce ştiu toate unităţile de cazare au început să-şi amenajeze inclusiv locurile de joacă pentru copii. De asemenea, să nu uităm că Mamaia, spre deosebite de alte staţiuni dedicate, are în spate un oraş puternic şi frumos aşa cum este Constanţa. (…)Sunwaves aduce peste 20.000 de turişti, dintre care jumătate din afara ţării. Toate cluburile din nord, toate companiile mari, sunt deja angrenate într-un sezon estival care se anunţă foarte bun. Evident că este mult de lucru, dar una peste alta suntem pregătiţi, parcă mai pregătiţi ca în alţi ani”, a conchis primarul Constanţei.

Prezent şi el la întâlnire, ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a spus că la începutul lunii a efectuat o vizită neanunţată pe litoral şi i-au plăcut, în special, locuri din Mamaia şi Vama Veche.

„Am fost şi acum trei săptămâni pe litoral. Am venit neanunţat tocmai pentru a surprinde situaţia reală. Am constatat şi lucruri bune şi lucruri mai puţin plăcute. (…) Mi-au plăcut locuri în Mamaia, am fost şi la Vamă unde am văzut lucruri bune”, spus Trif.

Ministrul a afirmat că pentru a remedia părţile rele, echipe de control se vor afla pe litoral în toată perioada sezonului estival.

„Am venit cu o echipă de control, formată din opt oameni, iar în primă fază o să avem doar acţiuni de prevenţie şi îndrumare. După care, două echipe or să rămână pe toată perioada sezonului estival pentru a fi în permanentă legătură cu cetăţenii şi hotelierii. În a doua etapă, trebuie să atenţionez, o să fim mult mai duri şi nu o să permitem nicio abatere de la legislaţia de mediu care ar pune în pericol turismul din Constanţa şi staţiuni. (…) Nu ne dorim să facem o vânătoare de vrăjitoare! Dorim să venim alături de dânşii cu acţiuni de verificare, de îndrumare”, a mai declarat ministrul Turismului.

Bogdan Gheorghe Trif a mai spus că, deşi litoralul românesc a „rămas puţin în urma” celor cu tradiţie mai mare, în multe domenii în turism „noi îi batem”.

„Vreau să vă spun că una dintre priorităţile principale ale Ministerului Turismului este, categoric, litoralul românesc. Este un motor al turismului nostru. Din păcate în ultimii ani nu a funcţionat la capacitate maximă. Avem un potenţial mai mare. Am rămas puţin în urma celor din vecinătatea noastră, dar, cu siguranţă printr-un efort comun putem să recuperăm pentru că avem potenţial, avem investitori care doresc să continue. (…) Dacă e să facem comparaţie între unităţi de cazare şi servirea mesei din ţări care spunem noi că sunt înaintea noastră, nu am observat o deficienţă atât de mare. Dimpotrivă, eu zic că în multe domenii în turism noi îi batem. Am fost în Berlin la un hotel de cinci stele, suma extrem piperată, tariful şi vreau să vă spun că la noi nu cred că ar fi obţinut o clasificare de trei stele. Am comandat masa în cameră, mi-a venit după o oră, am vrut să calc o cămaşă, nu am găsit pe nimeni care să calce o cămaşă. Haideţi să nu ne victimizăm şi să spunem noi despre noi că suntem ultimii, nu suntem, noi întotdeauna găsim doar răul, haideţi să fim şi pozitivi”, a mai spus Trif.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici