O persoană a murit la o fostă exploatare minieră din Baia Mare, după ce planşeul s-a prăbuşit

O persoană a murit, vineri, la fosta exploatare minieră Nistru, aparţinând Remin Baia Mare, după ce planşeul s-a prăbuşit peste victimă, care se afla în locul respectiv pentru a fura fier beton, anunţă Biroul de presă al Ministerului Economiei.

136 afișări
Imaginea articolului O persoană a murit la o fostă exploatare minieră din Baia Mare, după ce planşeul s-a prăbuşit

O persoană a murit la o fostă exploatare minieră din Baia Mare, după ce planşeul s-a prăbuşit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului de presă al Ministerului Economiei, vineri, la fosta exploatare minieră Nistru, aparţinând CNMPN Remin Baia Mare, în sectorul 11 Iunie, a avut loc un accident, după ce trei persoane neautorizate au pătruns în incinta staţiei de pompe.

Conform sursei citate, cele trei persoane au spart planşeul clădirii pentru a fura fier beton. La un moment dat însă planşeul a cedat şi a căzut peste una dintre cele trei persoane.

În urma accidentului, victima a decedat.

Ministerul Economiei a convocat de urgenţă echipa de intervenţie în astfel de situaţii, care s-a deplasat la faţă locului.

"Obiectivul minier se află în conservare din anul 2007, deoarece CNMPN Remin SA Baia Mare, fiind în insolvenţă, situaţia companiei nu permite administratorilor judiciari şi speciali transferarea mijloacelor fixe către administraţia locală", se precizează în comunicatul citat.

La locul accidentului s-au deplasat prefectul judeţului Maramureş, reprezentanţii ISU Maramureş, Procuratura Baia Mare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici