Video Operaţiune de salvare extrem de dificilă în Piatra Craiului!

Salvamontiştii din Zărneşti s-au luptat aproape 10 ore ca să salveze viaţa unui turist căzut în prăpastie.

5 afișări

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, din Iaşi, plecase cu fiul său într-o drumeţie pe creastă. Cunoştea bine zona, avea echipament corespunzător, dar ghinionul a făcut să se prindă cu mâinile de un bolovan care a luat-o la vale.

A căzut în gol şapte metri. Fiul său i-a alertat pe salvamontişti, care au urcat mai bine de patru ore până să-l găsească pe rănit. Din fericire, bărbatul era conştient şi putea chiar merge pe propriile picioare.

Salvamontiştii din Buşteni încearcă, de sâmbătă seara, să salveze doi turişti blocaţi pe o stâncă în Munţii Bucegi, salvatorii montani reuşind să ajungă la locul în care se află turiştii şi încercând să îi scoată în siguranţă.

Potrivit echipei de serviciu de la Salvamont Sinaia, cei doi turişti ar fi vrut să escaladeze un munte, în zona Valea Morarului, pe un traseu de alpinism, dar au alertat salvamonstiştii, sâmbătă seara, când şi-au dat seama că nu mai pot coborî. Un echipaj de salvamontişti din Buşteni a plecat să îi recupereze, dar nu a reuşit în cursul nopţii şi a reluat operaţiunea duminică dimineaţa.

Conform salvamontiştilor din Buşteni, echipa de intervenţie a ajuns la turişti şi a vorbit cu aceştia, ei nefiind răniţi, însă continuă operaţiunea de deblocare a acestora din peretele montan. Salvamontiştii încearcă, la ora transmiterii acestei ştiri, să îi recupereze pe turişti şi să îi transporte la telecabină pentru a fi coborâţi de pe munte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici