Patru turişti au rămas blocaţi pe Valea Albă din Bucegi

Patru turişti au rămas blocaţi marţi seară pe traseul Valea Albă, din Masivul Bucegi, aceştia solicitând ajutorul salvamontiştilor. Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvamontiştii din staţiune au fost solicitaţi să intervină pentru recuperarea a patru turişti care au încercat să urce din staţiunea prahoveană Buşteni către platoul Bucegi pe traseul Valea Albă.

41 afișări
Imaginea articolului Patru turişti au rămas blocaţi pe Valea Albă din Bucegi

Patru turişti au rămas blocaţi pe Valea Albă din Bucegi

Salvamontiştii au reuşit să-i recupereze, marţi noapte, pe cei patru turişti care au rămas blocaţi pe traseul Valea Albă din Masivul Bucegi, după o acţiune care a durat aproape patru ore.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că cei patru turişti, doi bărbaţi şi două femei din Bucureşti, sunt teferi, nu au fost răniţi şi au rămas blocaţi în timp ce încercau să ajungă din Buşteni pe platoul Bucegi.

Operaţiunea de salvare a fost îngreunată de vremea nefavorabilă, în condiţiile în care pe munte vântul bate cu putere ducând zăpada, iar în unele zone vizibilitatea este redusă din cauza ceţii.

Salvamontiştii reamintesc că în această perioadă a anului toate traseele montane sunt închise, iar la altitudini mari există risc de producere a unor avalanşe, în condiţiile în care vântul puternic a viscolit zăpada, iar pe creste s-au format cornişe care s-ar putea disloca şi ar putea porni la vale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici